ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Press/shutterstock Editorial/profimedia
VELIKI TRIJUMF

Kovač likuje, uspjelo mu je ono što nikome nije 7 godina! ‘Ponosan sam, mislim da se ovo svidjelo i navijačima‘

Hrvatski stručnjak prekinuo je katastrofalan niz Wolfsburga u ogledima s Borussijom Dortmund
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. studeni 2022. 22:13

Iza Nike Kovača prekrasna je večer, tjedan, mjesec, pa skoro i dva… Padom Borussije Dortmund (2:0) na terenu Wolfsburga, pao je u zaborav i katastrofalan ulazak u sezonu. Sada izabranici hrvatskog stručnjaka zapisuju zavidan niz – bez poraza u posljednjih sedam ligaških ogleda, tijekom kojih su zabilježili četiri pobjede i tri remija. Slavljem nad dortmundskim sastavom prvijencem stopera Van de Vena i pogotkom Lukasa Nmeche, ‘Vukovi‘ su stigli do trećeg vezanog slavlja.

A posljednji put kada je Wolfsburg u Bundesligi slavio nad dortmundskom Borussijom bilo je, vjerovali ili ne, u svibnju 2015. godine. Od tada je prošlo 14 njihovih međusobnih ligaških utakmica, a Wolfsburg je upisao 13 poraza i remi. Kovač je stao na kraj toj katastrofalnoj ‘bilanci‘.

"Gledali smo fantastičnu utakmicu i mnogo šansi sa svake strane, ali sveukupno gledajući mi smo kreirali bolje. Strast i želja mojih igrača bila je nevjerojatna. Mislim da se navijačima svidio ogled, i na tribinama i pred malim ekranima. Jako sam ponosan", zaključio je Kovač nakon utakmice.

Do kraja 14. kola Bundeslige, Wolfsburgovo mjesto na ljestvici ostaje pod znakom upitnika, ali izgledno je da će preseliti na sredinu ili u ‘gornji dom‘ Bundeslige, što je znatno sretnija situacija od one sa sredine rujna, kada su bili tek 16. klub Njemačke. Očito je da su se kockice hrvatskom stručnjaku napokon posložile, već je rekao da je pronašao ispravnu formulu i, čini se, bio u potpunosti u pravu.

"Niko Kovač ima plan za nas", "Možemo li se svi složiti da volimo Niku?", samo su neki od komentara navijača na Twitteru.

Hrvatski stručnjak tako se na najbolji mogući način oprostio od Volkswagen Arene, na kojoj će Wolfsburg zaigrati tek nakon Svjetskog prvenstva. Posljednji ogled prije Katra, odigrat će u subotu na terenu Andreja Kramarića i njegova Hoffenheima. Josip Brekalo ostao je na klupi do kraja ogleda, a Bartol Franjić nije igrao zbog ozljede. Marco Pašalić ušao je za Borussiju Dortmund u 80. minuti.

Linker
17. travanj 2024 18:36