Niko Kovač

 Dpa Picture-alliance Via Afp
TEŽAK IZAZOV

Kovač nahvalio Kanea pa progovorio o odlasku iz Wolfsburga: ‘Bayern nam je samo bonus utakmica‘

Na presici uoči ogleda hrvatski stručnjak kratko se osvrnuo na temu smjene
Piše: SNObjavljeno: 20. prosinac 2023. 15:34

Niko Kovač pred jednim je od najtežih bundesligaških izazova. Wolfsburgu u srijedu (20:30) na Volkswagen Arenu stiže Bayern u sklopu 16. kola njemačkog prvenstva, hrvatski stručnjak traži nove bodove nakon što se sumorna atmosfera malo podigla pobjedom kod Darmstadta (1:0) u prošlom kolu.

Tamošnji mediji prošli su tjedan pisali da će upravo Darmstadt, a zatim i Bayern, biti sudbonosne utakmice za Kovača. Prethodno je ispao iz osmine finala Kupa i ostao poražen u šest od osam ligaških utakmica, time i bio izložen mnogim kritikama. Navodilo se da će mu posljednje dvije utakmice prije zimske stanke odrediti budućnost na klupi Wolfsburga, no Kicker danas izvještava da je Kovač siguran neovisno o ishodu s Bavarcima. Na presici uoči ogleda hrvatski trener kratko se osvrnuo na priče o smjeni, rekavši da se ni u jednom trenutku nije mislio sam povući iz kluba.

- Nikada nisam o tome razmišljao - kazao je bivši izbornik naše reprezentacije.

Što se Bayerna tiče, reći će da njegova momčad nema što izgubiti protiv mnogo jačeg suparnika.

- Za nas je ovo bonus utakmica jer nitko ništa ne očekuje. Očito smo autsajderi, morat ćemo se žestoko boriti i pomučiti da bismo imali šanse protiv Bayerna. I remi bi bio veliki uspjeh.

Nahvalio je i Harryja Kanea, engleskog velemajstora od 20 pogodaka u 14 ligaških utakmica ove sezone.

- Možemo ga zaustaviti samo zajedničkim angažmanom, jedna osoba ne može sama. Morat ćemo dobro pokrivati prostore i nastojati biti kompaktni - zaokružio je Kovač.

Bit će to još teži zadatak zbog izostanka standardnog braniča Maxencea Lacroixa, koji je direktno isključen u prošlom ogledu. Novinari su pitali Kovača kako misli nadoknaditi važnog aduta, ali odbio je ponuditi odgovor kazavši da će suparnički trener Thomas Tuchel možda saznati previše.

Linker
08. svibanj 2024 13:39