SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
BUNDESLIGA

Kovač stigao do prve pobjede, Brekalo asistirao! Bayern kiksao u 92. minuti, gol Kramarića u slavlju Hoffenheima

Stuttgart je iznenadio Bayern na Allianz Areni te je prvaku otkinuo jedan bod
Piše: JL.Objavljeno: 10. rujan 2022. 17:52

Osmero Hrvata nastupilo je u subotnjim ogledima šestog kola njemačke Bundeslige, posebice sretnog za Niku Kovača, koji je upisao prvu pobjedu na klupi Wolfsburga protiv Eintrachta iz Frankfurta (1:0).

Bivši izbornik naše reprezentacije po prvi je put istovremeno na teren poslao Brekala i Franjića kao startere, a upravo je Brekalo asistirao za jedini pogodak na utakmici. Oštro je ubacio iz kuta, a stoper Lacroix (60‘) najbolje se snašao u gužvi ispred protivničkog vratara i zatresao za vodstvo. Rezultat se nije mijenjao do kraja ogleda, čime je Kovač nakon tri poraza i dva remija napokon dograo do prva tri boda. I to na gostovanju protiv momčadi koju je vodio dvije sezone. Brekalo je igru je napustio u 89., a Franjić u 60. minuti. Kod domaćina je cijeli susret odigrao Kristijan Jakić.

Golijadu od 4:1 na utakmici između Hoffenheima i Mainza započeo je Andrej Kramarić. Prvotno je naš reprezentativac propustio realizirati kazneni udarac (44‘) promašivši okvir vrata, ali iskupio se samo 12 minuta kasnije sjajnim volejem na ubačaj Ruttera. Kasnije su za domaćine još zabili Promel, Dabbur i Kaderabek, dok je Kohr jedini pogodio za Mainz, koji je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje jer je stpoer Hack zaradio crveni karton prekršajem na posljednjem igraču.

Bayern Munchen okliznuo se protiv Stuttgarta, u čijim je redovima ponovno startao Borna Sosa. Napadač domaćina Mathys Tel (36‘) zabio je za vodstvo, ali Fuhrich (57‘) vraća utakmicu na početak. Samo tri minute trebalo je Jamalu Musiali da vrati gol prednosti Bavarcima.

image
UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp

I kada se činilo da Bayern mirno privodi utakmicu kraju, stoper De Ligt skrivio je kazneni udarac, a Guirassy zatresao mrežu Manuela Neuera za podjelu bodova. Bayernu je ovo treći ogled bez pobjede u ligi, prethodno su odigrali 1:1 protiv Union Berlina i Borussije M‘Gladbach. Goretzka, Gnabry i Musiala, koji su se posljednjih dana žalili na premalo minutaže kod Nagelsmanna, startali su od prve minute. No, osim Musiale, nisu se pretjerano istaknuli. Stanišić je odigrao posljednjih pola sata dvoboja.

RB Leipzig slavio je 3:0 u derbiju kola protiv Borussije Dortmund. Odličan je to debi za novog trenera Marka Rosea, koji je zadnji svoj angažman odradio upravo u Dortmundu, a prije tri dana postao novi trener današnjih slavljenika. Stari znanci došli su mu već na debiju, a Orban (6‘), Szoboszlai (45‘) i Haidara (84‘) osigurali su mu početak iz snova. Joško Gvardiol većinu utakmice odgledao je s klupe, u igru je ušao tek u 77. minuti.

Hertha je s Uremovićem i Šunjićem u startnoj postavi remizirala protiv Bayer Leverkusena. Gostima je vodstvo donio Demirbay (49‘), a za brzi preokret pobrinuli su se Serdar (55‘) i Richter (74‘). Konačni rezultat postavila je prva uvijezda Leverkusena Patrik Shick (79‘).

Nogometaši Schalkea svladali su na domaćem terenu Bochum 3-1 u ogledu 6. kola Bundeslige te su upisali prvu pobjedu ove sezone.

Golom Drexlera povratnik u Bundesligu je poveo u 38. minuti, no u 51. je Bochum izjednačio pogotkom Hofmanna. Tragičar utakmice bio je gostujući igrač Mašović koji je u 73. minuti pogodio vlastitu mrežu, a sve je okončano golom Poltera u 96. minuti za konačnih 3-1 Schalkea.

Linker
25. travanj 2024 06:30