O.BEHRENDT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA O.behrendt/Imago Sportfotodienst/Profimedia
POTEŠKOĆE ZA NIKU

Kovačevi problemi u borbi za Europu: ‘Nezadovoljan sam zbog toga što nam rade, otežavaju mi situaciju‘

Hrvatski stručnjak tvrdi da mu se u ovakvoj situaciji stadioni ne mogu popuniti
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. travanj 2023. 16:37

Niko Kovač je ljut. I razočaran. U biti, jedno i drugo, pa sve do trećeg. Niko je ogorčen. Naime, hrvatski stručnjak na klupi bundesligaša Wolfsburga požalio se lokalnom dnevniku "Braunschweig Zeitung" zato što njegov klub već sedmu utakmicu u drugom dijelu sezone mora igrati u nedjelju. Na dan koji je Stvoritelj zamislio kao dan odmora i obiteljskog zajedništva.

image
SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp

Dobro, ovu potonju rečenicu nije izrekao Niko Kovač, ali smo sigurni da bi se suglasio s mišljenjem. Koje se u biti zasniva na biblijskoj činjenici. Onoj o stvaranju Svijeta za koje je Gospodu trebalo 6 dana, da bi se sedmi dan odmarao. I to je nedjelja. Za kršćane doduše, ne za sve religije. Odmaknimo se od religije i posvetimo nogometu, te tomu zašto je Niko Kovač ljut, razočaran i ogorčen.

- Kad pogledam drugi dio sezone, moram reći da imamo ogroman broj utakmica koje igramo u nedjelju. Nezadovoljan sam zbog toga. Otežava mi situaciju. Mislim da neće biti pun stadion. Šteta je to jer mnogo ljudi želi doći pogledati nogomet, ali većina njih ne može jer je u nedjelju navečer - kazivao ne Niko Kovač za već spomenutu tiskovinu.

Koliko smo ipak upoznati, a i savjetujući se s redakcijskim kolegom koji je stručnjak za Bundesligu, tomu baš i nije tako. Wolfsburg ima stadion kapaciteta 30.000 gledatelja. Solidno je ispunjen, s 25-27.000, bilo da se igra subotom ili nedjeljom. U redu, nije dakle potpuno rasprodan, ali nije baš niti da je poluprazan.

image
SEBASTIAN EL-SAQQA Dpa Picture-alliance Via Afp

Nije baš i da se u Njemačkoj nogomet ne igra i nedjeljom, a još manje da je tada posjet slabiji jer se njemačka radnička klasa već priprema za radni ponedjeljak. Nije baš ni da je Njemačka zaostala po pitanju prometne povezanosti, pa da je problem u nedjelju navečer sa stadiona doći doma brzo.

Bit će više da je Niko Kovač malo nervozniji uoči važnog ogleda s Mainzom. Wolfsburg je naime na 8. mjestu s 43 boda, dok Mainz ima 2 više na 7. mjestu, a utakmica je bitna glede borbe za mjesto koje vodi u Europu sljedeće sezone. Vjerojatno je tu problem. Ili čovjek jednostavno ne voli uspješnicu Prljavog kazališta, "Lupi petama" s poznatim stihom. "...ne vesele mene bez vas, utakmice nedjeljom".

Linker
23. travanj 2024 23:02