Action Press/shutterstock Editorial/profimedia
11. KOLO BUNDESLIGE

Kovaču obrana opet odnijela pobjedu, napadač Vatrenih u nemilosti i sve dalje od Katara, luda utakmica Leipziga

Niko Kovač i njegov Wolfsburg nastavljaju s turbulentnim utakmicama
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. listopad 2022. 17:31

Danas su na gostovanju kod Bayera iz Leverkusena odigrali 2:2. Domaći su već u 10. minuti promašili 11-erac, da bi u 17. poveli. Wolfsburg je sve okrenuo te u 53. vodio 2:1, ali je Leverkusen stigao u 76. do novog izjednačenja. Wolfsburg nakon 11 kola ima 11 bodova, ali i 19 primljenih golova što je neobično za momčad koju vodi Kovač, čiji je osnovni nogometni postulat čvrsta obrana. Wolfsburgova obrana je među najslabijima u ligi.

Josip Brekalo ponovno je ostao na klupi, te je sve dalje od toga da bude na Dalićevom popisu za Katar. Kovač očito nema milosti za nikoga, pa ni za Brekala, koji se pak požalio da Kovač od njega traži da bude vezni igrač što on nije. Promijenio je Kovač pet igrača, ali Brekala nije uveo. Bartol Franjić nije ni konkurirao za utakmicu zbog ozljede.

Velikih problema ima moćni RB Leipzig, kojem ni promjena trenera nije donijela željeni pomak. Novi udarac momčad našeg Joška Gvardiola (bio u udarnoj postavi) dobila je danas na gostovanju kod Augsburga, premda je Leipzig na kraju uzeo bod (3:3). Domaćin je vodio 3:0, da bi u 66. minuti Lago dobio dva žuta kartona. Prvi zbog prekršaja, drugi zbog psovki upućenih sucu. RB Leipzig je tada živnuo, a spasio se golovima Nkunkua u 89. i Novoa Ramosa u 90. Olmo je za goste ušao u 80. minuti.

Bayern je pak rutinski slavio (2:0) kod Hoffenheima u čijim je redovima Andrej Kramarić počeo na klupi, da bi ušao u 61. minuti kad su gosti već imali 2:0. Hrvatski napadač ima problema s ozljedom i očito nije potpuno spreman.

Odličnu subotu u Bundesligi imao je još jedan hrvatski trener, nama malo poznati Edin Terzić (39). Njegova Borussia (D) uvjerljivo (5:0) je sredila Stuttgart, u čijim je redovima igrao na svojoj bočnoj poziciji Borna Sosa. Domaćin je već u prvom poluvremenu vodio 3:0.

Linker
08. rujan 2024 01:20