MARTIN ROSE
SAMO JE OLIĆ ISPRED

Krama odigrao jednu od najboljih utakmica pa poslao kritiku svojoj momčadi: Volim ih i zato ću ovo reći!

Sjajna partija i kapetanski stav, to je danas u Hoffenheimu raspucani Andrej Kramarić.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 19. rujan 2020. 20:10

Počelo je vatrometno, u petak je Bayern nastavio čudesan niz u 2020. godini, odigrali su 26 utakmica, dobili 25. Utrpali su Schalkeu čak osam komada i poslali jasnu poruku svim suparnicima u Bundesligi. Čudesan je niz i Andreja Kramarića, Hoffenheim je u posljednje tri službene utakmice zabio devet pogodaka, a svi su djelo hrvatskog reprezentativca.

Prvo je proteklu sezonu zaključio s četiri pogotka Borussiji u Dortmundu, potom je novu sezonu otvorio s dva pogotka u Kupu, a jučer je zabio hat-trick u pobjedi kod Kölna.

image
SOFASCORE


Premda je bilo predviđeno da će na stadionu u Kölnu biti gledatelja, njih 9.200, u posljednji trenutak je stadion zatvoren za ljubitelje nogometa i dvoboj prvog kola igran je bez njihove nazočnosti. To je dodatno ojačalo šanse gostiju, jer Köln još nema domaću pobjedu otkada se igra po novim uvjetima. Posljednja je ostvarena 29. veljače ove godine protiv Schalkea (3:0), igranoj pred 50.000 gledatelja.

image
MARTIN ROSE

Glavni razlog subotnjeg poraza je fenomenalni Andrej Kramarić. Već u 3. minuti hrvatski reprezentativac postigao je pogodak. Iskoristio je loš povratni pas Hectora prema vrataru Hornu, presjekao je loptu, prošao vratara i poslao je u mrežu. Inače, Kramarić je zbog problema s listom bio upitan za ovu utakmicu, ali je u prvom pravom napadu pokazao da može igrati i debitant na bundesligaškoj klupi, Sebastian Hoeness, nije dvojio hoće li najboljeg strijelca staviti u momčad.

image
FEDERICO GAMBARINI

Uspio se Köln vratiti, izjednačio je Andersson, ali gosti su bili aktivniji, što pokazuje omjer udaraca do poluvremena 9:2 u njihovu korist, sam Kramarić četiri puta je pucao prema Hornu, a posljednji udarac u sudačkom dodatku prvog dijela završio je u mreži.

Zabio je s bijele točke za novo vodstvo. Nije se samo Hrvat iskazao golgeterskim sposobnostima, nego i korektnom reakcijom u 44. minuti. Naime, nakon Baumgartnerova udarca lopta se odbila od jednog igrača domaćih i sudac je pokazao na korner, međutim, Kramarić je priznao kako je on posljednji dirao loptu, a kako je bio u zaleđu, igra je nastavljena slobodnim udarcem za domaće.

image
FREDERIC SCHEIDEMANN


U drugom poluvremenu Köln je krenuo po izjednačenje, pritisnuli su Hoffenheim na svoju polovinu i nagrada je stigla u 86. minuti, izjednačio je Drexler. No, kada u momčadi imate ovako raspoloženog Kramarića morate biti koncentirani do posljednjeg trenutka. U drugoj minuti sudačkog dodatka dobio je loptu na rubu šesnaesterca, trznuo je svog čuvara i onda desnom nogom zabio za konačnih 3:2.

Kramarić je na kraju bio i pomalo samokritičan prema igri svoje momčadi.

"Na kraju smo imali i puno sreće. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, trebali smo voditi 2:0 pa čak i 3:0. Međutim, kad se sve zbroji, možemo biti zadovoljni s 3:2 pobjedom. To ipak više nije naša klasična utakmica. Volim Hoffenheim, i zato ovo mogu reći: Mi možemo i moramo puno bolje", poručio je Krama.

A Kramarićev suigrač Christoph Baumgartner sipao je komplimente na račun hrvatskog napadača.


"Bila je to teška utakmica za nas. Bilo je neizvjesno do samoga kraja, i to nakon našeg sjajnog starta i puno prilika. Andrej je nevjerojatan igrač i velika mi je čast igrati s njim. Mogu puno naučiti od njega".

Ukupno je to njegov 65. bundesligaški pogodak, samo je Ivica Olić zabio više od njega u Bundesligi, aktualni pomoćnik izbornika Zlatka Dalića postigao je 72 u dresovima Herthe, HSV, Bayerna i Wolfsburga, a za taj doseg trebalo mu je 238 utakmica, dok je Kramarić jučer odigrao svoju 133. u Bundesligi.


Inače, subotnje popodne obilježile su gostujuće ekipe, samo je Eintracht ostao neporažen doma, remiziravši s Arminijom, povratnikom u Bundesligu. Freiburg je slavio u lokalnom obračunu kod Stuttgarta, za kojeg je Borna Sosa ostao na klupi. Augsburg je bio od Uniona u Berlinu, a Hertha je pokorila Bremen, te se tako malo iskupila za ispadanje iz Kupa od trećeligaša Braunschweiga.

Linker
21. travanj 2024 09:31