CHRISTOF STACHE Afp
‘BIO SAM PAMETAN‘

Krama utišao München pa odgovorio iznerviranom Mülleru: ‘Morao sam pasti, zna on kako nogomet funkcionira‘

Hrvat je zapaprio sezonu dosad neuvjerljivom Thomasu Tuchelu, a ima poruku i za njegovog imenjaka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. travanj 2023. 19:23

Heroj Hoffenheima ponovno nosi hrvatsko ime. Ostane li klub u Bundesligi, a (napokon) sve upućuje na to da hoće, najbolji strijelac u povijesti Hoffenheima odnijet će najveći udio zasluga. Andrej Kramarić još jednom je poentirao u iznimno važnom trenutku, ovaj put na Bayernu na Alianz Areni za konačnih 1:1, čime sivilo Thomasa Tuchela počinje poprimati čistu crninu.

Spektakularan gol

Bio je to spektakularan Kramarićev pogodak iz slobodnog udarca, kirurški precizno preko živog zida, dovoljno silovito da vratar domaćina Yan Sommer nije ispunio svoj zadatak iako je dirao loptu. No, od stative je završila u mreži. Kramarić je sam izborio slobodnjak koji je nedugo zatim i realizirao, a skrivio ga je Thomas Müller.

POGODAK KRAMARIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Njemačkom reprezentativcu, ujedno i ikoni Bayerna, ta se odluka glavnog suca nikako se nije svidjela. Čim se Bastian Dankert oglasio, Müller je frustrirano odmahivao glavom, jasno pokazujući što misli o toj odluci. I ispostavila se ključnom, jer Kramarić je, rekli smo, praktički perfektno naciljao.

image

Kramarić protiv Bayerna

CHRISTOF STACHE Afp

Vatreni se kratko oglasio za mikrofon njemačkog Skyja nakon utakmice, a novinari su ga pitali što misli o dosuđenom slobodnom udarcu koji je pretvorio u svoj deveti ligaški pogodak u sezoni.

- Bio je to mali prekršaj - započeo je Kramarić uz osmijeh, pa objasnio svoje viđenje situacije:

- Thomas zna kako nogomet funkcionira. Kada osjetite mali kontakt u opasnoj zoni, gledate ga kao mogućnost za gol. Bio sam pametan i spretan, morao sam pasti.

Dodatne frustracije

Frustracije u taboru Münchena zasigurno su porasle i Thomas Tuchel može zahvaliti jedino Stuttgartu što je iščupao bod u ogledu s Borussijom Dortmund (3:3), inače bi se novi trener Bayerna našao pod žestokim kritikama, jer glavni rival pod vodstvom Edina Terzića izjednačio bi bodovni učinak na vrhu tablice, a ovako broji dva boda manje.

image

Thomas Müller

JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Tuchel je već prokockao jedan trofej (Njemački kup), drugi će vjerojatno ovog tjedna jer teško je vjerovati da će nadoknaditi 0:3 s protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka, a Kramarić mu je dodatno zapaprio ligašku sezonu.

A Hoffenheim zaslugom našeg reprezentativca može nešto ugodnije čekati na nastavak prvenstva, jer sada broji 29 bodova na 13. poziciji, što znači i pet bodova više od 16. mjesta koje predviđa doigravanje za opstanak u prvom razredu Njemačke. Hoffenheim je u posljednja četiri ogleda osvojio 10 od 12 mogućih bodova, a Kramarić je postigao četiri od osam zabijenih pogodaka svoje momčadi.

Linker
29. travanj 2024 05:34