Thomas Voelker/imago sportfotodienst/Profimedia
NAJBOLJI U BUNDESLIGI

Kramarić piše povijest hrvatskog nogometa, ovo nikome nije uspjelo: ‘Takvu finesu posjeduju samo rijetki‘

‘Postoji samo jedan čovjek kojem Hoffenheim treba biti zahvalan‘, piše Eurosport
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 25. siječanj 2023. 07:45

Ako Hoffenheim ove sezone ne želi ispasti iz Bundeslige, morat će se jako osloniti na Andreja Kramarića. Zaključak je to njemačkih komentatora nakon što je hrvatski reprezentativac prekinuo golgeterski post u klubu dugačak 115 dana te s dva pogotka iščupao svojoj momčadi bod protiv Stuttgarta.

Njemački Eurosport piše da „postoji samo jedan čovjek kojem Hoffenheim treba zahvaliti što je još uvijek četiri boda udaljen od zone ispadanja“.

„Andrej Kramarić, pokretačka snaga Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, zabio je oba pogotka zahvaljujući tehničkoj finesi kakvu posjeduju samo rijetki igrači u Bundesligi. Prvi iz voleja, drugi udarcem svjetske klase. Njegove će kvalitete biti jako potrebne“, ističu.

U Sport Bildu je Kramarić dobio dvojku, najviše od Hoffenheimovih igrača (ocjene od 5 do 1), dok je ostatak momčadi zaradio trojke i četvorke. Hamburger Morgenpost u naslovu kratkog izvještaja ističe da je Kramarić „kasno spasio Hoffenheim“.

image

Trenutak kad je Kramarić zabio za 1-0

Nordphoto Gmbh/Bratic/Imago Sportfotodienst/Profimedia

„U trenutku kad je pogodio za 2-2, kod Stuttgartovog trenera Labbadije želja za pobjedom pretvorila se u čistu frustraciju“, pišu.

Portal Swr.de hvali Kramarićevu eleganciju i vještinu, a agencija DPA citira Sebastiana Rudyja, koji je za Sky zaključio da je Hoffenheim izvukao najviše što se moglo izvući.

- Ako na samom kraju postignete gol za 2-2, to je više nego pozitivna stvar. Cijela je utakmica bila vrlo izjednačena.

Posljednji gol za Hoffenheim prije jučerašnjih Kramarić je zabio još početkom listopada protiv Herthe. Ove sezone u klubu je na učinku od pet golova i dvije asistencije u 17 utakmica, a ukupno na kontu ima 108 golova za "plave", od čega 93 u Bundesligi. Ne bude li ozljeda, veliki su izgledi da će do kraja ove sezone proslaviti jubilej i postati prvi hrvatski igrač sa stotinu pogodaka u najjačem razredu njemačkog nogometa.

Linker
18. travanj 2024 18:27