Nije previše puta bio na koljenima u zadnjih godinu dana
 AFP
CRNI NIZ TRAJE

Kriza u Bayernu! Šok u Bundesligi, pa ispadanje od niželigaša koje se ne pamti čak 17 godina

"Primamo previše golova u zadnje vrijeme", poručio je trener nakon najteže večeri u bavarskom klubu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. siječanj 2021. 13:21

Bayern je dosad bio iznimka koja potvrđuje pravilo, jedan od rijetkih velikana koji je i svih ovih kaotičnih mjeseci izgledao kao velikan. Kao da se ništa neobično ne događa, Bayern je nizao pobjede i trofeje, osvojio sve što je mogao osvojiti. Bez padova u formi, samo usponi. No, je li sad ipak došla kriza na vrata. U samo pet dana dva poraza, prvo 2:3 kod Borussije Möchengladbach, a onda u srijedu ispadanje u Kupu, senzacionalno je u treće kolo prošao - Holstein Kiel. Drugoligaš je slavio nakon šest serija jedanaesteraca, vratar Gelios obranio je udarac Marka Roce, a onda je Fin Bartels pogodio iza Neuera i krenulo je veliko slavlje. Veliko, koliko dopuštaju epidemiološke mjere. Nekoliko stotina automobila vozilo je gradom, ljudi su trubili, Kiel je slavio najveću moguću pobjedu.

- Ovo se dogodi jednom ili nikad u životu - rekao je nakon utakmice zadovoljni Ole Werner, 32-godišnji trener Kiela, koji je trenutno najmlađi trener među profesionalnim klubovima u Njemačkoj. S 20 godina zbog ozljede je završio igračk karijeru, krenuo u trenerske vode, od prvog dana je u Kielu. Spomenuti Fin Bartels, strijelac tog zadnjeg gola, prije toga je igrajući za razne klubove 12 puta gubio od Bayerna, eto, dočekao je i on svoju veliku večer. Ispasti od niželigaša Bayernu se nije dogodilo već 17 godina, kad je u četvrtfinalu bolja bila Alemania Aachen, a u drugom kolu Kupa Bavarci nisu ispali od 2000. kad ih je izbacio Magdeburg. A imali su u Kielu sve u svojim rukama, vodili 1:0 i 2:1, igrala se već pet minuta sudačke nadoknade. Tada je zabio Wahl, za produžetke, u kojima je Kiel opet izdržao i onda s bijele točke ispisao bajku.
- Naravno da nam je ovo šok, napravili smo neke greške koje nismo smjeli napraviti, nismo bili dovoljno koncentrirani kod oba gola protivnika. Takav poraz nam sigurno nije trebao u ovom trenutku, znam da je preda mnom puno posla. Primamo previše golova u zadnje vrijeme - rekao je Hansi Flick nakon sigurno najteže večeri otkad je na Bayernovoj klupi.

Sedam golova u zadnje tri utakmice primio je Bayern, očito, nešto u zadnje vrijeme ne štima najbolje u redovima europskog prvaka.
- Možda će vam to biti čudno što ću reći, ali mi stvarno nismo imali niti sreće. Presudile su neke sitnice, nismo se dobro branili kod vodstva, primili smo gol, a onda su došli snijeg i vjetar koji su nam dodatno otežali posao. Ali, činjenica je, trenutno Bayern nije u svojoj najboljoj fazi - iskreno je bio Thomas Müller koji je dodao:
- Nisam nikad u životu ispao ovako rano u Kupu!

image
AFP

Za sve postoji prvi put, ali sad je samo pitanje hoće li se Bayernova kriz(ic)a nastaviti, ili će Hansi Flick već u utakmici protiv Freiburga u nedjelju pronaći put povratka na staru, pobjedničku stazu.

Dok je Bayern ispao, Juventus je uspio. Stara Dama morala je u Kupu također igrati produžetke, ne i penale, na kraju je slomila otpor Genoe (3:2). Imao je Juventus 2:0, sve je izgledalo kao rutinski posao, no, gosti su izjednačili i natjerali Juve da odigra još dodatnih pola sata. Da je prijetnja bila ozbiljna pokazao je Pirlo i uvođenjem Cristiana Ronalda u 88. minuti. Pobjedonosni gol, pak, zabio je Tunižanin 23-godišnji Hamza Rafia, koji je još prošle subote igrao u Seriji C za Juventus II protiv Carraresea.
- Bila mi je to važna utakmica, da pokažem koliko vrijedim. Gol posvećujem majci - rekao je Rafia nakon utakmice, dok je

Andrea Pirlo tražio razloge zašto je mirna utakmica ušla u nemirne vode.
- Sami smo si zakomplicirali život. Počeli smo jako dobro, a onda svojom greškom primili gol koji je donio nemir. Bilo je u momčadi puno mladih igrača, nedostaje im još iskustva, zbog nijh mi je isto žao što smo zakomplicirali posao. Ali, dobro, još smo u Kupu, želimo taj trofej i okrećemo se prvenstvu - kazao je Pirlo.

Inače, Marko Pjaca odigrao je za Genou čitavu utakmicu, što je za njega, svakako, dobra vijest.
Mučila se i Barcelona u polufinalu španjolskog Superkupa, ali imala je i najjačeg suparnika. Real Sociedad ove je sezone vrlo ozbiljna momčad, izdržali su dečki iz San Sebastiana 120 minuta. Povela je Barca golo de Jonga, izjednačio je Oyarzabal. Messi nije bio niti na klupi, a odlučujući gol s bijele točke zabio je Ricard Puig, kojemu je nedavno trener Ronald Koeman jasno rekao da na njega baš ozbiljno i ne računa.
- Pitao sam tko želi pucati peti penal, Puig se javio. I zabio - rekao je nakon utakmice Koeman.

Linker
19. travanj 2024 13:17