CHRISTOF STACHE Afp
LOŠ START U SEZONU

Krize velikana u Ligama petice! Liverpool i Bayern ispod očekivanja, talijanskim velikanima ‘gori pod nogama‘

Reprezentativnu pauzu nikako neće mirno dočekati u redovima nekih od najjačih klubova Europe
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2022. 07:26

Piše: Marko Crnjak

Pljušte kritike na račun dosadašnjih predstava inače ponajboljih klubova Europe, a najglasnije nalazimo u talijanskom prvenstvu, gdje je u sedmom kolu stigla nova potvrda blijedih partija Intera i Juventusa.

Inter je pokleknuo na gostovanju kod Udinesea (1:3) i uoči reprezentativne stanke nalazi se ispod mjesta koje vode u Europu, dok je "Stara dama" ostala poražena (0:1) na gostovanju kod novoligaša Monze, momčadi koja je do ovog ogleda bila prikovana za dno prvenstvene ljestvice.

Rezultati su to kakve si Simeone Inzaghi i Massimiliano Allegri ni pod koju cijenu nisu smjeli dopustiti jer već neko vrijeme "gori" im pod trenerskom stolicom. Inzaghi je s Marcelom Brozovićem i društvom upisao svega 12 bodova, dok Juventus broji jedan manje. Kritičan start u sezonu za gigante s "Čizme" koji su, sudeći po izvještajima Talijana, prvi favoriti za uputiti posljednje pozdrave svojim menadžerima.

Talijanski list La Repubblica već je naznačio da Juventus motri potencijalnu Allegrijevu zamjenu, pri čemu je iznjedrilo ime hrvatskog trenera Igora Tudora, koji bilježi odlične rezultate u debitantskoj sezoni na klupi Marseillea te ga u Torinu vide kao vrlo zanimljivu opciju. S druge strane, Tuttosport je prošlih tjedana pisao o kriznom sastanku na Giuseppe Meazzi. Inzaghiju je tada "dobio nalog" pobijediti u tri nadolazeća ogleda. Torino i Viktorija Plzen pali su pred Nerazzurrima, ali sada je pao test na "zadnjem pitanju", čime je njegova sudbina postala vrlo neizvjesna. Isti list izvijestio je da je Inter već stupio u kontakt sa svojim bivšim veznjakom Dejanom Stankovićem, dakle potraga za novim licem počela je i prije trećeg ligaškog poraza u sezoni.

Opasno je i u Münchenu, gdje se poslije Bayernovog poraza na gostovanju kod Augsburga (0:1) otvorilo pitanje statusa menadžera Juliana Nagelsmanna. Ipak, dojam je da se njemački stručnjak nalazi u dosta boljoj situaciji od "kolega" iz Italije, iako je 12 bodova iz sedam utakmica daleko ispod očekivanja u Bavariji. Zaostaju pet bodova za Union Berlinom, koja se popela na vrh ljestvice nanijevši novi poraz Niki Kovaču na klupi Wolfsburga.

I velikan iz Engleske bilježi neočekivano loše rezultate. Jürgen Klopp ne treba se pretjerano bojati za svoju trenersku stolicu jer na Anfieldu mu oduvijek vjeruju, ali slaba je to utjeha za tek osmo mjesto Liverpoola na tablici Premier lige, što znači samo dvije ligaške pobjede (uz tri remija i poraz) dosad. Zasigurno najviše boli poraz (1:2) u kultnom derbiju protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu i poniženje u srazu s Napolijem (1:4) u prvoj im utakmici Lige prvaka.

Linker
06. svibanj 2024 12:03