CHRISTOF STACHE Afp
TUŽNI BRAZZO

Legenda Bayerna nakon dramatične borbe za naslov i šokantnog otkaza: ‘Želio sam nastaviti s ovim poslom‘

‘Možda sam sada previše emotivan i moja situacija nije lagana, ali, želim svima mnogo sreće i uspjeha‘
Piše: SNObjavljeno: 28. svibanj 2023. 09:36

U neviđenoj drami posljednjeg kola momčad Bayerna uspjela je stići do novog naslova u Bundesligi i to pogotkom Musiale u 89. minuti susreta u Kölnu. Borussija Dortmund nije uspjela na domaćem terenu svladati Mainz (2:2) što je Bayernu u konačnici donijelo 33. titulu i 11. uzastopni naslov u Njemačkoj.

Ipak, nije sve bilo tako bajno u Münchenu obzirom da su unatoč osvojenom prvenstvu dvije ikone kluba, Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn dobili otkaze. Popularni Brazzo je nakon čitave drame otkrio kako mu je sve ovo teško palo.

image
DANIEL ROLAND Afp

- Želio sam nastaviti s ovim poslom, želio sam s ovom ekipom osvojiti Ligu prvaka. Momčad je zaista dobra, sve su to dobri karakteri, sjajan spoj mladosti i iskustva. Ali, naravno, prihvaćam odluku kluba koji je iznad svega, a navijačima također želim jedinstvo i zajednički uspjeh - rekao je Salihamidžić pa nastavio:

- Ponosam sam na ove igrače. Možda sam sada previše emotivan i moja situacija nije lagana, ali, želim svima mnogo sreće i uspjeha. Također bih se želio zahvaliti klubu na jednom prekrasnom iskustvo i putu. Imao sam teških situacija, ali stvarno i puno dobrih. Zato sam zahvalan na posljednjih šest godina.

Podsjetimo, Salihamidžić je sportskim direktorom Bayerna postao u ljeto 2017. godine, a prema posljednjem ugovoru na Allianz areni se trebao zadržati do 2026. godine što se u konačnici nije dogodilo. Za vrijeme Salihamidžića u klubu Bayern je osvojio šest naslova prvaka Njemačke, dva Kupa, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Linker
20. travanj 2024 11:54