Niko Kovač
 REUTERS/Fabian Bimmer / REUTERS
TRENUTAK ZA PAMĆENJE

LEGENDA BAYERNA OSTALA BEZ RIJEČI ZBOG POTEZA NIKE KOVAČA 'Ne mogu to opisati! Jedina riječ koja Mi pada na pamet je: Hvala!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2019. 10:21

Jedna od najljepših priča važne pobjede Bayern Munchena protiv Hannovera u 32. kolu Bundeslige bio je - Arjen Robben. Njegov ulazak u igru četiri minute prije kraja ovacijama su pozdravili gledatelji na prepunoj Allianz Areni. Krilni napadač Bayerna otkrio je da se morao boriti zubima i noktima kako bi se vratio na nogometne travnjake nakon ozljede.

Bio je to prvi nastup 35-godišnjeg nogometaša još od sredine studenog prošle godine kada je zbog ozljede došao pod upitnik nastavak njegove karijere.

"Ne mogu to riječima opisati", izjavio je Robben za bundesliga.com. "Samo sam stvarno jako zahvalan. To je jedina riječ koje se trenutno mogu sjetiti: zahvalan! Učinio sam sve da dođem do ovoga. Trenirao sam intenzivno i jako se borio posljednjih tjedana i mjeseci, samo kako bih se vratio. Šteta što je povratak trajao samo pet minuta provedenih u igri, ali bez obzira na to, trenutak je bio poseban", oduševljen je bio Nizozemac.

Hrvatski trener na klupi Bayerna Niko Kovač prokomentirao je uvođenje u igru Francka Riberyja u 71. minuti i Arjena Robbena pet minuta prije kraja susreta:

"Njih su dvojica u ovome klubu obilježili jednu eru. Zaslužili su da ih gledatelji pozdrave pljeskom, a to su i učinili. Bio bih najsretniji da sam im mogao dati i veću minutažu, no razvoj situacije na terenu to jednostavno nije dopuštao", poručio je hrvatski stručnjak. Kovača je nizozemski veteran javno kritizirao kada je bivši hrvatski izbornik stigao za kormilo bavarskog velikana, no čini se da su te razmirice sada iza njih.

Robbenu je ovaj nastup bio ukupno 700. u profesionalnoj karijeri. Za Bayern je odigrao 306 utakmica i postigao ili namjestio nevjerojatnih 245 pogodaka. Osvojio je sedam naslova Bundeslige, četiri nacionalna kupa i jednu Ligu prvaka.

Linker
25. travanj 2024 19:26