Joshua Kimmich

 Kirill Kudryavtsev/afp/profimedia
PRVI PUT U KARIJERI

Legenda oplela po zvijezdi Bayerna unatoč 8:0 pobjedi: ‘Djeca od 12 godina znaju da se to ne radi‘

‘Napravio sam glupost‘, kazao je nesretni veznjak koji će propustiti najveći njemački derbi
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. listopad 2023. 22:06

O utakmici Bayerna i Darmstadta moglo bi se razgovarati danima. Mnoštvo crtica možemo izvući iz 8:0 pobjede Bavaraca, u kojoj je svih osam golova palo od 51. minute nadalje, a vidjeli smo tri isključenja, hat-trick maestralnog Harryja Kanea, pritom i pogodak engleskog majstora sa 60 metara...

Kane je, nije mu strano, po tko zna koji put ušao u knjigu rekorda. U devet ligaških utakmica za Bayern postigao je 12 golova, nijednom igraču u povijesti Bundeslige to nije pošlo za nogom u prvoj sezoni u Njemačkoj na tako malenom uzorku. Ni 10, kamoli dva više. Trebalo bi ući duboko u povijesne knjige da saznamo je li oboren i rekord izravnih isključenja u prvom poluvremenu- čak tri igrača zaputila su se u svlačionicu do 41. minute. Prvi Joshua Kimmich (4:), zatim Klaus Gjasula (21.) i naš Matej Maglica s gostujuće strane. Spomenimo da je ogled obilježio i povratak Manuela Neuera među vratnice, prvi put nakon prosinca i Svjetskog prvenstva u Kataru.

image

Manuel Neuer i Harry Kane

CHRISTOF STACHE Afp

No, vratimo se isključenjima - sva tri stigla su iz istog razloga, odnosno zbog prekršaja na igraču koji bi u suprotnom izbio sam pred vratara i imao stopostotnu šansu. Kimmich je nezgodno primio Neuerovo dodavanje i krenuo u pokušaj driblinga, da bi mu Marvim Mehlem ipak oteo loptu, nakon čega je prekršaj ostao jedina opcija za dojučerašnjeg kapetana Bayerna. Legendarni Lothar Matthäus ostao je poprilično frustriran Kimmichovim potezom.

- Ne možeš driblati tako blizu svog gola! To znaju i nogometaši iz U-12 ekipa, barem su mene tako učili od dječačke dobi. Dakle, kao šestica moraš ući u slobodni prostor, a ako ga već nemate, onda treba odigrati dugu loptu - kazao je svjetski prvak i dobitnik Zlatne lopte za Sky Sport Germany.

ISKLJUČENJE KIMMICHA POGLEDAJTE OVDJE

Kimmich je svjestan neslavnog trenutka, tim više što neće moći nastupiti u sljedećem kolu. A 11. kolo Bundeslige rezervirano je za čuveni Der Klassiker - Bayern dolazi na Westfalen nogometašima Borussije Dortmund. Bez glavnog veznjaka ekipe.

- Napravio sam jako veliku glupost. Definitivno sam zaslužio isključenje. Budući da smo dobili 8:0, najviše me nervira što ne mogu igrati protiv Dortmunda. Kad sam izgubio loptu, znao sam da ne smijem napraviti prekršaj. Pokušao sam se držati podalje od protivnika koliko god sam mogao, ali očito to nije dobro završilo - prokomentirao je Kimmich, kojem je ovo prvo izravno isključenje u karijeri.

Zaokružimo priču s Harryjem Kaneom. Engleski egzekutor sada broji 12 ligaških pogodaka i približio se prvom strijelcu Serhouu Guirassyju. Gvinejac iz Stuttgarta zasjenio ga je u početnim kolima, ali još neko vrijeme će izbivati zbog ozljede u prošlom kolu. Stuttgart se bez glavnog asa nije najbolje proveo, u ovom kolu upisali su drugi poraz sezone, odigravši 2:3 s Hoffenheimom.

Linker
25. travanj 2024 22:37