Xabi Alonso

 Hesham Elsherif/afp/profimedia
INTRIGANTNA OPCIJA

Legenda Reala stiže u Bayer nakon što im ‘otmu‘ Alonsa? ‘Zna njemački, bio bi sjajna opcija‘

Na popisu za nasljednika Xabija Alonsa ističu se dva imena, Sebastian Hoeneß i Raúl González
Piše: SNObjavljeno: 06. ožujak 2024. 10:14

Bayer Leverkusen pobjedom za vikend došao je na deset bodova prednosti ispred drugoplasiranog Bayerna. Nakon što su u 23. kolu postavili rekordni niz momčadi koja nije poražena u 33 uzastopne utakmice, za vikend su taj rekord dodatno povećali. Velike zasluge za takav pothvat u ovoj sezoni nosi i Xabi Alonso, koji je ugovorom za klub vezan do 2026. godine.

Iako su nagađanja da Španjolac neće dočekati kraj svog ugovora u Leverkusenu, zasad nema potvrde o njegovom napuštanju kluba na kraju sezone. Doduše, takav potez u ovom trenutku bio bi sve samo ne pametan, s obzirom na to da će apotekari vrlo vjerojatno kroz nekoliko kola osigurati osvajanje Bundeslige, a sam Alonso je najobožavanija osoba u gradu.

No, iako ta priča budi pravu nogometnu romantiku, Bayer i dalje mora imati rezervnu opciju ako Alonso ipak odluči napustiti klupu već u lipnju. Nijemci su uvijek spremni na "plan B" kojim mogu barem privremeno ugasiti požar. Tako postoji popis trenera koji bi bili potencijalne opcije za Bundesligu, odnosno treneri kojima ističe ugovor, poznaju njemački jezik i mentalitet te imaju sličnu nogometnu filozofiju.

Na tom popisu, za nasljednika Alonsa ističu se dva imena: Sebastian Hoeneß i još jedna legenda Real Madrida, Raúl González. Njemački Bild piše kako bi bivši napadač Španjolske bio sjajna opcija.

image

Raúl González

Mutsu Kawamori/aflo/profimedia

"Alonsa bi mogla zamijeniti još jedna legenda Reala? Trenutno trenira drugu momčad Real Madrida, a razumije njemački iz vremena u Schalkeu (2010. do 2012.)", pišu Nijemci.

S druge strane Hoeneß trenutno vodi Stuttgart koji ima najbolju sezonu u Bundesligi, nakon što su osvojili naslov 2006/2007. U 40 utakmica na klupi trećeplasirane momčadi Bundeslige ima 2.03 boda po utakmici što je sjajan rezultat.

Ipak, najnovije izvješće kluba spominje da je sportski direktor Leverkusena Simon Rolfes prekinuo pregovore o potencijalnim zamjenama prije nekoliko tjedana, što budi nadu navijačima da bi Alonso ipak mogao ostati.

Linker
03. svibanj 2024 10:47