Min-Jae Kim je posebno na udaru Matthäusa

 TOBIAS SCHWARZ Afp
NEMA VIŠE VOĐE

Legenda udarila po Bayernu: ‘Sramota je što su si dopustili, a Hrvat i ekipa su dovoljni na toj poziciji‘

Lothar Matthäus je izrazio veliko nezadovoljstvo igrom obrane bavarskog velikana
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 15:14

Mučili su se nogometaši Bayerna u prvom kolu Bundeslige. Upisali su gostujuću pobjedu protiv Wolfsburga (3:2), ali je obrana imala dosta problema što je istaknuo i nekadašnja njemačka zvijezda Lothar Matthäus.

- Obrana je Bayernova Ahilova peta. Prodali su Matthijsa da Ligta iako je bio najstabilniji obrambeni igrač momčadi u posljednje dvije sezone, a sada opet traže nasljednika Davida Alabe. Po meni je sramota što Bayernu nedostaje takav vođa - rekao je Matthäus te dodao:

- Mnogi oko kluba, ali i dio igrača su odmahivali glavom zbog prodaje De Ligta. I sami nogometaši znaju da su nesigurni u obrani, a onda se prodaje najbolji branič.

Iako je pun kritika za obranu bavarske momčadi Matthäus je protiv dovođenja pojačanja. Posljednjih dana se piše da Bayern želi dovesti Jonathana Taha iz Bayera.

- Ne bih ga doveo jer Bayern ima pet igrača koji mogu igrati na toj poziciji. Min-jae Kim, Dayot Upamecano, Eric Dier, Hiroki Ito i Josip Stanišić. Ako dovedete još jednog, bio bi to jedan previše.

Trener Bayerna Vincent Kompany je protiv Wolfsburga startao sa stoperskim dvojcem Kim - Upamecano. Matthäus je pun kritika za igru južnokorejskog nogometaša.

- Ne želim ga uvrijediti, ali on nije spojio svoju brzinu dodavanja sa sigurnošću. Lopta mu odskače. To nije ono što očekujem na najvišoj razini, to nije Bayern. Isto tako trenutno nema snagu u dvobojima koju je imao u Napoliju - zaključio je Matthäus.

Linker
05. rujan 2024 10:58