Uwe Kraft/Imagebroker/Profimedia
NEVJEROJATAN PEH

Legendarni klub već je slavio važnu pobjedu, a onda su zabili dva autogola i porazom ugrozili naslov prvaka

Werder Bremen je imao sve, a onda se utrka za plasman u Bundesligu neočekivano zakomplicirala
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. travanj 2022. 09:30

Druga Bundesliga u Njemačkoj i dalje je daleko od raspleta, još uvijek je šest momčadi u igri za 2+1 mjesto (dva idu direktno, jedan u doigravanje) za plasman u prvu ligu. Veliki je korak na tom putu napravio Schalke, koji je u gostima svladao Sandhausen (1:2) i sad je sam na vrhu s 59 bodova.

St. Pauli našega Jakova Medića do sudačke nadoknade imao je u rukama pobjedu nad Nürnbergom, no, tada su gosti izjednačili (1:1) i tim remijem ostali s matematičkim šansama za plasman u viši rang. Nürnberg ima 51 bod, kao i HSV koji danas igra utakmicu s Ingolstadtom. St. Pauli, pak, ima 54 boda, na toliko je i Damrstadt koji večeras dočekuje slabašni Erzgebirge Aue.

No, puno je toga već u petak mogao riješiti još jedan njemački velikan Werder. U Bremen je stigao Holstein Kiel i već nakon 23 minute bio na koljenima. Vodio je Werder 2:0, golovima Fuellkruga i Duckscha. Slavila se već pobjeda u Bremenu, s ta tri boda Werder bi dva kola prije kraja bio na 60 bodova, bod ispred Schalkea i s velikim izgledima da će i nakon 34. kola zadržati jedno od prva dva mjesta, St. Pauli bi tada zaostajao šest bodova, kao i Darmstadt s utakmicom manje. Međutim, Werder je uspio izgubiti tu utakmicu (2:3) i to uz dva autogola. Prvo je smanjio stijelac vodećeg gola Fuellkrug, potom je svoju mrežu pogodio i Jung, a onda je destabilizirani Werder pogotkom pet minuta prije kraja pokopao Korb. I dodatno zakomplicirao borbu na vrhu.

Linker
27. travanj 2024 04:23