CHRISTOF STACHE Afp
RAVNO U GLAVU

Legendarni Nijemac zagrmio: ‘Ovako u Bayernu više ne može! Mora biti ozbiljnih posljedica‘

‘Jesu li to zaista igrači Bayerna, igrači s duhom ‘Mia san Mia‘?‘, pita se Lothar Matthäus
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 22. svibanj 2023. 17:58

Bayern nakon poraza u pretposljednjem kolu protiv RB Leipziga više ne ovisi sam o sebi. Tim porazom ugrozio je obranu 11 titule zaredom, a stigao je u savršenom trenutku za Borussiju Dortmund koja je pobjedom kod Augsburga stigla do dva boda prednosti nad bavarskim velikanom koji ne briljira pod novim trenerom Thomasom Tuchelom. Legendarni reprezentativac i igrač bavarskog kluba Lothar Matthäus kritizira rad Bayerna i smatra da su potrebne promjene.

- Bez obzira hoće li osvojiti prvenstvo ili ne, ovako u Bayernu više ne može! Sada mora biti oštra analiza i neumoljiva rasprava s posljedicama, na terenu i izvan njega. Bez obzira na imena ili pozicije. Ono što već neko vrijeme vidimo nije tipično za Bayern. - rekao je Matthäus za njemački Bild.

image

Lothar Matthäus

SVEN HOPPE Dpa Picture-alliance Via Afp

Na cijelu situaciju osvrnuo se i Oliver Kahn koji je predsjednik uprave kluba. Legendarni vratar nije zadovoljan što su propustili osigurati novi naslov prvaka i nije krio razočarenje nakon poraza.

- Nismo se ponašali pametno. Nakon 1:0 sve je postalo manje intenzivno. Onda smo primili pogodak za 1:1. Vodimo 1:0, imamo udarac iz kuta, a onda nas izbace iz igre u situaciji četiri na jedan. Rijetko sam tako nešto vidio. - rekao je Kahn.

Poraz je prokomentirao i Matthäus koji uviđa greške, ne samo u upravljanju klubom već i na sportskom planu. Smatra da pojedini igrači nisu kapacitet za nositi Bayernov dres.

- Jesu li to zaista igrači Bayerna, igrači s duhom ‘Mia san Mia‘? U drugom poluvremenu protiv Leipziga nisam više vidio taj duh. Ta jedinstvena povezanost, ta identifikacija s klubom više ne postoji - zaključio je Matthäus.

Bayern je pod Tuchelom odigrao 11 utakmica i upisao tek pet pobjeda u Bundesligi, a ispali su i iz Lige prvaka i njemačkog kupa. U posljednjem kolu gostuju kod Kölna, a Kahn vjeruje kako još imaju šanse za obranom titule.

- Još nije gotovo! Gotovo je tek kada sudac svira kraj utakmice u Kölnu. Vjera je uvijek tu, jer sam već doživio previše prvenstava koja smo osvojili posljednjeg dana. Nećemo ništa pokloniti - zaključio je Kahn.

Linker
27. travanj 2024 03:57