MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp
OŠTRE RIJEČI

Legendarni Nijemac žestoko opleo po Bayernu: ‘Moraju naučiti lekciju! Ne činite grešku kao s Kovačem‘

Matthäus se nada da će novi trener imati priliku raditi bez velikog pritiska od strane klupske uprave
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2024. 12:47

Lothar Matthäus, legendarni njemački nogometaš i bivša zvijezda Bayerna, apelirao je na upravu minhenskog kluba da ne ponavlja greške koje su činili posljednjih šest ili sedam godina i da pruže podršku novoizabranom treneru Vincentu Kompanyju. Prema njegovim riječima, to bi bila dobrodošla promjena u odnosu na iskustva prethodnih trenera Bayerna.

Kompany (38), bivši igrač Manchester Cityja i belgijske reprezentacije, u nedavno završenoj sezoni vodio je Burnley i ispao s njima iz Premier lige. Nedavno je potpisao trogodišnji ugovor s Bayernom. Matthäus se nada da će novi trener imati priliku raditi bez velikog pritiska od strane klupske uprave.

- Bayern mora naučiti lekciju iz proteklih šest ili sedam godina. Imam osjećaj da nitko nije poštivao Hansija Flicka. Isto je bilo i s Nikom Kovačem, Julianom Nagelsmannom i Thomasom Tuchelom. Treneri se u prosjeku mijenjaju svake godine i pol, a u to su uključeni vodeći ljudi kluba, izjavio je Matthäus.

Niko Kovač, osim što je bio trener Bayerna i s njim osvojio dvostruku krunu, bio je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, a zatim i seniorske reprezentacije. Vodio je Eintracht Frankfurt s kojim je osvojio njemački kup, potom Bayern i Monaco, prije nego što je prije dvije godine preuzeo Wolfsburg. Kovač je otpušten s pozicije trenera Wolfsburga u ožujku. Trenutno se špekulira da bi mogao preuzeti Shabab Al Ahli, nogometni klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Linker
08. lipanj 2024 13:11