Lewandowski i Klopp iz vremena dok su obojica bili u Borussiji

 JOHN MACDOUGALL Afp
PONOĆNA SEANSA

Lewandowski objasnio kako mu je razgovor s Kloppom promijenio život: ‘Nakon toga više ništa nije bilo isto‘

Poljski napadač je igrao za Jürgena Kloppa u Borussiji iz Dortmunda
Piše: SNObjavljeno: 18. ožujak 2023. 14:11

Robert Lewandowski i u Barceloni pokazuje golgetersku formu kakvu je imao u Bayernu. Poljak je u 32 utakmice za katalonsku momčad postigao 25 golova, a u razgovoru za ESPN se prisjetio jednog razgovora koji mu je promijenio karijeru. Bio je to razgovor s Jürgenom Kloppom koji je vodio poljskog napadača dok je on igrao u Borussiji iz Dortmunda.

- Jedna situacija je promijenila moju karijeru. Bilo je to u prvoj ili početkom druge sezone u Borussiji. Nisam bio u dobroj formi, nisam uspijevao postizati dosta golova i nisam znao što trener traži od mene. Nakon jedne utakmice koju smo izgubili zatražio sam razgovor s njim. Bilo je to u hotelu oko ponoći i rekao sam mu kako želim razgovarati s njim jer ne razumijem što on traži i očekuje od mene - prisjetio se Lewandowski i pojasnio što se dogodilo.

- Očekivao sam da će taj razgovor potrajati 5-10 minuta, ali pričali smo oko sat i pol. Najvažnija stvar za mene je bila činjenica da sam se osjećao kao da pričam s ocem, a ne s trenerom što je bilo jako važno za mene jer sam izgubio oca kad sam imao 16 godina i do tada nisam imao nikoga s kime bih pričao na način na koji sam pričao s njim.

Nakon toga se, kako ističe, sve promijenilo.

- Tri dana kasnije smo igrali jednu utakmicu u Bundesligi, mislim da je bilo protiv Augsburga, u kojoj sam ja postigao hat-trick i imao jednu asistenciju. U tom trenutku sam shvatio da je ono što imaš u glavi jako važno jer igrački nisam promijenio ništa, ali nakon razgovora s Kloppom sam se osjećao slobodnim, kao da sam pročistio svoje misli. Nakon toga više ništa nije bilo isto - zaključio je Lewandowski.

Linker
26. studeni 2023 14:24