João Cancelo

 Oli Scarff/AFP
VELIKA KONKURENCIJA

Loše vijesti za Vatrenog: Bayern doveo veliko pojačanje iz Cityja koje mu zatvara mjesto u momčadi

Situacija bi se za Josipa Stanišića mogla poboljšati ako Bayern proda Benjamina Pavarda
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. siječanj 2023. 14:58

João Cancelo nakon tri i pol godine napušta Manchester City. Portugalski desni bek odlazi u Bayern, a već danas bi trebao obaviti liječničke preglede i biti predstavljen bavarskim navijačima. Cancelo će u München biti na posudbi do kraja sezone, a Bayern ima i opciju otkupa njegovog ugovora za 70 milijuna eura.

Cancelo odlazi iz Manchester Cityja nakon što je Pep Guardiola promijenio formaciju te odlučio igrati s tri igrača u posljednjoj liniji. Samim time se zatvorio prostor za Portugalca u prvoj momčadi, a kako ‘Građani‘ u svojim redovima imaju i Kylea Walkera, tako imaju i dovoljno kvalitetnu opciju za popunjavanje pozicije desnog beka ako to bude potrebno.

S druge strane, Bayern je prilično dobro popunjen na Cancelovoj poziciji, ali moguće je da ćemo do kraja prijelaznog roka svjedočiti njihovom izlaznom transferu. Naime, Benjamin Pavard je na meti Barcelone, a Transfermarkt procjenjuje na 66% mogućnost da se taj transfer ostvari u sljedećim danima. U svakom slučaju bi Francuz trebao napustiti Bayern najkasnije na ljeto jer se on već izjasnio da ne želi produžiti ugovor koji mu istječe u ljeto 2024. godine.

Dolazak Cancela znači loše vijesti za hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića. S obzirom na ozljedu Marokanca Noussaira Mazraouija, Stanišić je trenutno u statusu prve zamjene za Pavarda. No, Hrvat ima malu minutažu - upisao je nastup u 13 utakmica sa samo 566 odigranih minuta, a ako Pavard ne ode, šanse za novim nastupima po dolasku Cancela su Vatrenom svedene na minimum. Na njegovoj poziciji je i Marokanac Noussair Mazraoui pa je očigledno kako Bayern ne računa na Stanišića kao dugoročnu opciju.

Linker
28. travanj 2024 03:32