DARIUS SIMKA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
USPJEŠAN POČETAK

Majer ‘razigran‘ u debiju, Kovač zadovoljan, ali upozorava: ‘Nije još sve savršeno‘

‘Wolfsburg je do kraja prvog poluvremena bio bolja momčad, dijelom zahvaljujući novom pojačanju‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. kolovoz 2023. 11:24

Lovro Majer je u subotu debitirao za svoj novi klub Wolfsburg, zauzevši poziciju na lijevoj strani veznog reda u sustavu 4-3-3. Momčad hrvatskog stručnjaka Nike Kovača ostvarila je pobjedu rezultatom 2:0 i tako razveselila svoje navijače na premijeri nove bundesligaške sezone.

- Ne samo da smo postigli dva pogotka u prvom poluvremenu, nego smo također stvorili dvije ili tri obećavajuće prilike. U drugom poluvremenu bili smo malo pasivniji, to nije bilo ono što sam zamislio. Međutim, nakon priprema nitko točno ne zna u kakvom je stanju, stoga sam u cjelini zadovoljan. Možemo nastaviti dalje graditi na ovom ostvarenju. Nije još sve savršeno, ali niti jedna momčad ne može biti takva u 1. kolu – komentirao je Niko Kovač.

Majer je tek ovog tjedna stigao iz francuskog Rennesa te je u premijernom nastupu za novu momčad odigrao 66 minuta uz 83,3 % točnih dodavanja. Uputio je dva udarca unutar okvira i jedan izvan, te je promašio jednu veliku priliku u prvom poluvremenu. Na tlu je osvojio dva od tri duela, jednog u zraku je izgubio. Upisao je i po jedno presijecanje, otklonjenu opasnost, blokiran udarac i oduzetu loptu. Za prvi nastup u novom okruženju bio je to sasvim solidan učinak hrvatskog reprezentativnog veznjaka.

‘‘Wolfsburg je do kraja prvog poluvremena bio bolja momčad, dijelom zahvaljujući novom pojačanju Lovri Majeru, koji je uvijek bio razigran te je pripremao scenu svojim suigračima‘‘, stoji u izvještaju službene stranice Bundeslige.

Linker
02. prosinac 2023 18:38