Mario Vušković

 UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
PROBLEMI BIVŠEG HAJDUKOVCA

Mario Vušković pao na doping testu, evo na što je bio pozitivan, pokrenuta je istraga, oglasio se i klub!

Za mnoge je bilo iznenađenje što se nije pojavio u sastavu HSV-a u utakmici protiv Sandhausena
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. studeni 2022. 19:08

Mario Vušković pao je na doping testu. Za mnoge je bilo iznenađenje što se nije pojavio u sastavu HSV-a u utakmici protiv Sandhausena u drugoj njemačkoj ligi koju je njegova ekipa dobila 4:2. Nakon utakmice doznalo se zašto, njegov je klub potvrdio da je prekršio antidopinški zakon.

Hrvatski središnji branič bio je pozitivan na eritropoetin (EPO) u testiranju koje je provela agencija NADA tijekom prošlog tjedna na treningu, objavio je to Njemački nogometni savez. Državno tužiteljstvo u Hamburgu također je provelo pretrage i započelo istrage.

Prije utakmice u subotu, HSV je naveo "privatne razloge" za izostanak svog stalnog prvotimca, ali nakon ogleda stigla je službena izjava u kojoj su potvrdili da je "kontrolna komisija DFB-a pokrenula proceduru". Klub dodaje kako ne može komentirati detalje istrage, no naglašavaju.

"Podržavamo Marija i odgovorne vlasti u istrazi i u isto vrijeme smo u bliskom kontaktu s DFL-om i DFB-om." O suspenziji će sportski sud odlučiti sljedeći tjedan. DFL je njemačka liga, a DFB savez.

Jedno je jasno, HSV je brzo djelovao nakon pozitivnog rezultata tijekom tjedna kako bi izbjegao moguće sankcije. Izbacili su Vuškovića s treninga i utakmica kako bi spriječili veću štetu njemu i klubu. Iako će za Vuškovića biti štete u vidu suspenzije.

Vušković je dobio obavijest da ima pravo otvoriti B uzorak. Neće sudjelovati na putu u SAD, na koji HSV ide u nedjelju ujutro.

Radi se o igraču koji je bio u širim planovima izbornika Zlatka Dalića, iako dosad nije igrao za A vrstu. Nalazio se na pretpozivu. Po transfermarktu vrijedi pet milijuna eura, a u tekućoj sezoni igrao je šesnaest utakmica, dao dva gola i ima jednu asistenciju.

Spominjao se na njega interes klubova iz jačih liga, pitanje je sada svih aspekata ove priče i kako će se dalje razvijati.

Linker
26. travanj 2024 02:55