THOMAS KIENZLE Afp
GORČINA NAKON PORAZA

‘Mislio sam da smo već proživjeli najgluplju stvar, ali ovo…‘; Borna Sosa i društvo ostavili Hrvata bez riječi

Nakon prosute pobjede u zadnjim sekundama kazao je da će ostaviti kožu u borbi za naslov
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. travanj 2023. 07:20

Edin Terzić, stručnjak hrvatsko-njemačke putovnice, uoči vikenda imao je dvije želje. Pod broj jedan - slaviti u Stuttgartu - a pod broj dva - nadati se kiksu Bayerna u susretu s Hoffenheimom. Andrej Kramarić napravio je dobar posao u Münchenu pogotkom iz slobodnog udarca za konačnih 1:1, ali primarna Terzićeva želja ostala je neispunjena.

Za remi Borussije sa Stuttgartom, dortmundski menadžer nije imao drugog naziva nego - glupost. Imao je dva pogotka prednosti u prvom dijelu, igrača više od 39. minute, apsolutno sve na svojoj strani, pa čak i rezultat na Alianz Areni. Svejedno je Borussia ispustila dva gola prednosti, no Giovanni Reyna zabio je u drugoj minuti nadoknade i sve je ponovno izgledao savršeno. Samo je na kratko laknulo Terziću, jer njegovi nogometaši ponovno su vadili loptu iz mreže u 90+7. minuti.

image

Jude Belligham i Edin Terzić

INA FASSBENDER Afp

- Teško je pronaći riječi za ovo - pa se prisjetio utakmice s Werderom u trećem kolu Bundeslige, kada je njegova momčad vodila do 89. minute pa izgubila 2:3 u samoj završnici:

- Mislio sam da smo već proživjeli najgluplju stvar sezone, ali ovo danas je nadišlo i taj scenarij. Konkuriramo jedino za Bundesligu, želimo igrati za naslov i ostaviti kožu ako treba.

Da je Borussia spriječila šokantni poraz, a s igračem više to nije trebao biti tako težak zadatak, sada bi dijelila vrh s Bayernom i imala jednak broj bodova (59), ali ovako momčad iz Dortmunda broji dva boda manje i ponovno se mora nadati kiksu Bavaraca.

- Jedino što je moglo preokrenuti ovu utakmicu je gubitak naše discipline. Ne smijemo prebacivati odgovornost na druge, moramo se bolje podržavati na terenu - zaključio je Terzić.

image

Slavlje Stuttgarta

THOMAS KIENZLE Afp

Težak je ovo mjesec za Terzića. Prvog dana travnja Bayern ga je demolirao na Alianz Areni (4:2) u - možda se ispostavi - ključnom Der Klassikeru. Zatim je ispao iz četvrtine finala Njemačkog kupa, Borussiju je nadjačao Joško Gvardiol sa svojim Leipzigom (2:0).

Dojam se popravio u prošlom kolu protiv Josipa Juranovića i Union Berlina. Terzić je u tom susretu slavio s 2:1. A onda su Borna Sosa i društvo Stuttgarta odlučili po svaku cijenu pokupiti kakav-takav plijen pred svojom publikom, jer grčevito se bore za ostanak u elitnom razredu Njemačke.

A Terzić će se još žešće boriti za naslov prvaka. Uspije li, bit će to prvi trijumf Borussije u Bundesligi još od sezone 2011./2012., kada je trio Mario Götze - Robert Lewandowski - Marco Reus očarao nogometnu publiku. Zatim je krenula još uvijek nedovršena dominacija samo jednog kluba, onog s bavarskom adresom.

Linker
02. svibanj 2024 21:10