Alphonso Davies ima problema sa srcem nakon što je prebolio koronavirus

 Action Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
NIJE DRAMATIČNO, ALI...

Mlada zvijezda Bayerna zbog koronavirusa ima problema sa srcem, trener otkrio kada će opet na teren

Igrač njemačkog diva Alphonso Davies neće neko vrijeme igrati zbog miokarditisa
Piše: HinaObjavljeno: 14. siječanj 2022. 14:45

Mladi kanadski nogometaš igrač minhenskog Bayerna Alphonso Davies ima "lakšu upalu srčanog mišića" (miokarditis) što je vjerojatno posljedica Covida-19 kojeg je prebolio te će zbog toga pauzirati nekoliko tjedana, izjavio je u petak njegovo trener Julian Nagelsmann.

Problem koji muči ovog 21-godišnjaka je "između bezopasnog i dosadnog", dodao je Nagelsmann.

Liječnici nemaju znanstvenog dokaza što je točno uzrokovalo ovo stanje kod Daviesa, "ali velika je vjerojatnost da ga je uzrokovao Covid", priznao je Nagelsmann.

"Ne znamo još točno koliko će pauzirati. To nije dramatično, ali mora ozdraviti a za to treba neko vrijeme", dodao je trener.

I Dani Carvajal iz Real Madrida ima koronavirus

Branič Real Madrida Dani Carvajal pozitivan je na testiranju na COVID-19 u Rijadu gdje Kraljevski klub igra španjolski Superkup, objavio je u petak klub.

Glasnogovornik Real Madrida je kazao kako se klub savjetuje sa saudijskim vlastima da sazna koja je procedura u ovakvom slučaju. Klub je potvrdio da je Carvajal cijepljen protiv COVIDa-19.

Protokol koji je na snazi u Saudijskoj Arabiji određuje da osoba koja je pozitivna mora biti u karanteni sedam dana i dva puta mora biti negativna na testu prije nego se proglasi zdravom.

Real u finalu Superkupa u nedjelju treba igrati protiv Athletic Bilbaoa nakon što je pobijedio Barcelonu 3-2 u polufinalu.

Cijepljenje je obavezno za ulazak u Saudijsku Arabiju prema odrednicama saudijske vlade

Linker
19. travanj 2024 06:41