Luka Marko Tomljenović produžio je ugovor s Wolfsburgom

 Privatni album
IMA JAKU KONKURENCIJU

Mladi Vatreni o posebnoj situaciji u karijeri: ‘Znam da kod Nike Kovača neću igrati samo zato što sam Hrvat!‘

‘Ha, ne znam kako bih odgovorio na to pitanje. Vjerujem da će mi uz njega biti lakše, naši smo...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. lipanj 2022. 09:14

Luka Marko Tomljenović (19) još je jedan igrač iz dijaspore pozvan u neku od hrvatskih reprezentacija. Talentirani mladi stoper igrao je za U-19, zapravo drugu momčad Wolfsburga prošle sezone.

Već je bio pozivan u hrvatske selekcije U-17 i U-19, a ovog puta pozvao ga je izbornik U-20 selekcije Ognjen Vukojević. Vukojevićeva vrsta je u Puli igrala utakmicu nogometno-zabavnog showa ‘Utakmica života’. Tomljenović je rođen u Zürichu, a upravo je produžio jednogodišnji ugovor s Wolfsburgom kojeg je nedavno preuzeo bivši hrvatski izbornik Niko Kovač.

- Idem na pripreme s prvom momčadi, pa ću se probati izboriti za svoje mjesto pod suncem. Neće biti lako, jer u prvoj momčadi su kvalitetni, mnogo iskusniji igrači. Ali probat ću ponuditi sve od sebe kako bih uspio. Jako me veseli što nam je za trenera stigao Niko Kovač. Mislim da je to za mene veliki plus. Volio bih se izboriti kod Kovača za svoje mjesto, zaigrati u prvoj momčadi, uhvatiti neku minutažu - kaže nam u uvodu Tomljenović.

Valjda je jasno

Pripreme Nike Kovača i Wolfsburga kreću 20. lipnja...

- Nisam još razgovarao s našim novim trenerom, bit će prilike kad krenu pripreme. Niko Kovač je bio veliki igrač i sjajan je trener, uostalom, bivši je hrvatski izbornik. Velika je stvar što je stigao u Wolfsburg, ovdje svi očekuju da će s njim klub imati dobre rezultate.

Pitamo ga misli li da će kao Hrvat imati neku prednost kod Kovača?

- Ha, ne znam kako bih odgovorio na to pitanje. Vjerujem da će mi uz njega biti lakše, naši smo... To je svakako dobro, ali isto tako znam da neću imati nikakvog popusta, savršeno mi je jasno da ću se sam igrama i treninzima morati izboriti za svoju poziciju. Neću igrati za Wolfsburg samo zbog toga što sam Hrvat, to je valjda jasno. No, također je jasno da je dobro za mene što je on trener.

Razmišljao o promjeni

Dakle, Tomljenović ostaje u Wolfsburgu potpisom novog ugovora. Međutim, hrvatski stoper ima velike ambicije kada se radi o karijeri. Hoće li razmišljati o promjeni sredine ukoliko se kod Kovača neće izboriti za adekvatnu minutažu?

- Imao sam već i prije produljenja ugovora s Wolfsburgom neke ponude, razmišljao sam o tome što napraviti. Da, razmišljao sam o tome da možda promijenim klub, da odem negdje gdje bih bio siguran da ću imati status igrača prve momčadi, jer u ovim godinama moram igrati kako bih napredovao. Ali na kraju sam odlučio ostati u Wolfsburgu, mislim da je to dobra odluka, naročito sada kad je za trenera stigao Kovač. Na posudbu ne mogu, jer sam ugovor produžio na godinu dana. Kad se ugovor produži na to razdoblje, onda se po pravilima ne može na posudbu.

Kakva mu je konkurencija na stoperskim pozicijama?

- Ogromna, Lacroix, Bornauw... To su također mladi dečki, ali iskusniji, jako kvalitetni stoperi. No, ja maksimalno vjerujem u sebe, znam svoje kvalitete, znam što mogu. I kada mi je završila sezona nastavio sam s treninzima, angažirao sam privatnog trenera Nebojšu Pešića, sjajnog stručnjaka. Moje ambicije su velike, želim igrati Bundesligu. S prošlom sezonom nisam baš posve zadovoljan, imao sam koronavirus, promijenio se trener... Zbog korone nisam trenirao mjesec dana, bilo je nekako turbulentno. Ali sad to zaboravljam i s velikim nadanjima krećem u sljedeću sezonu kod trenera Kovača - zaključio je Tomljenović.

Linker
02. svibanj 2024 03:37