ANDREAS GORA Dpa Picture-alliance Via Afp
VRHUNSKI NOGOMET ZA SVE

‘Mogli smo tražiti čak 350 eura za ulaznicu, ali što nam to vrijedi? Pa nisu navijači krave muzare!‘

‘Nogomet treba biti dostupan svima. To je najveća razlika između nas i Engleske i njenih klubova‘
Piše: T. Juranović/JLObjavljeno: 11. studeni 2021. 20:41

Negdašnji predsjednik Bayerna Uli Hoeness svojevremeno je doveo Bayern do titule financijski najstabilnijeg kluba na svijetu, usporedu nižući titule, da bi ga pronevjera poreza dovela do tri i pol godine zatvora. Upravo je stvaranje moćnog Bayerna poticala prodaja ulaznica, da bi kasnije, u suradnji s navijačima, jer upravo oni čine većinski dio vlasništva, otvorio klub sponzorima/dioničarima, poput Adidasa, koji je 2002. godine kupio 10% dioničkog društva Bayern Munchen AG, a klub je taj novac iskoristio za gradnju novog stadiona, Allianz Arene.

Uglavnom, Hoeness je nekidan dao intervju kojim je razgalio sve navijače, upirući prstom u Premiership i galopirajuću potrebu povećanja cijena ulaznica. Pokazujući, pritom, da su fanovi sama srž, koliko se god to nekome ne sviđalo... Bayern, naime, nije želio povisiti cijenu godišnjih ulaznica za Allianz Arenu.

image

Uli Hoeness

FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

- Mogli smo odrediti veću cijenu sezonskih karata od sadašnjih 120 eura. Recimo da smo mogli tražiti 350 eura. Dobili bismo oko 2,5 miliona eura više u prihodu, ali šta nam to znači? - objašnjava Hoeness.

- Kada se priča o transferima, raspravljat ćete o toj temi ne više od pet minuta. Je li transfer, tipa, 50 ili 60 milijuna eura. Ali razlika između 120 i 350 eura je velika za navijača. Mi ne mislimo da su navijači krave muzare. Po meni, po nama, nogomet treba biti dostupan svima. To je najveća razlika između nas i Engleske i njenih klubova - bocnuo je premierligaše, koji se ne libe dizati cijene karata u nebo.

Zbog čega raste bunt koji bi vrlo skoro mogao prerasti u opći bojkot. Jer, nogomet na Otoku postao je luksuz, kojeg mnogi više ne mogu pratiti. A čine, u biti, srž same nogometne pasije...

Linker
24. travanj 2024 05:38