THOMAS KIENZLE Afp
REAKCIJA NAKON PORAZA

Nagelsmann u stilu Contea: ‘Pokazuju nula posto želje‘, Stanišićev konkurent ostao u svlačionici

Trener Bayerna nije skrivao frustracije nakon što je njegova momčad pala na drugo mjesto u Bundesligi
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 20. ožujak 2023. 16:11

Bayernov trener Julian Nagelsmann i sportski direktor Hasan Salihamidžić javno su prozvali svoje igrače nakon

poraza kod Bayer Leverkusena (2:1) u 25. kolu njemačke Bundeslige. Uslijed toga, pali su na drugo mjesto s bodom manje od Borussije Dortmund, a oba pogotka Apotekari su im postigli s bijele točke.

Bio je to tek njihov treći prvenstveni poraz ove sezone, ali čak sedam remija dozvolili su žuto-crnima iz Dortmunda da ih preskoče na ljestvici. Nagelsmann je i dalje cijenjeno ime u njemačkom nogometu, ali Blind piše kako ne uspijeva dostojno zamijeniti Hansija Flicka koji je prije dvije godine napustio klupu Bayerna i preuzeo funkciju izbornika Njemačke. Ukoliko bi Borussija ostala prva na ljestvici, bio bi to prvi put nakon 2012. godine da bavarski gigant nije osvojio naslov državnog prvaka. Takav podatak stvorio je nervozu kod 35-godišnjeg stratega Bayerna koji je nakon utakmice rekao.

- Sve do posljednjih deset minuta susreta bili smo lošija momčad na terenu. Nedostajalo nam je energije i nismo igrali dobro zbog čega smo potpuno zaslužili ovaj poraz. Neki od igrača pokazali su ravno nula posto želje na terenu. Imali su lijen pristup i to je nedopustivo - bile su riječi Nagelsmanna koji je na poluvremenu u svlačionici ostavio Cancela, Mullera i Manea, a hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ušao je u 57. minuti umjesto Pavarda koji je skrivio prvi jedanaesterac za domaćina. Na koga su se točno njegove riječi odnosile, nije otkrivao, ali mnogi su prstom uperili upravo u trojac koji je odigrao samo prvih 45 minuta. Bio je ovo očito vikend javnog linča koji je u subotu započeo Antonio Conte nakon što je njegov Tottenham remizirao 3:3 sa Southamptonom, posljednjom momčadi prvenstva, usprkos tome što je imao vodstvo 3:1 sve do 15 minuta prije kraja susreta. O tom smo slučaju pisali OVDJE.

Na neugodan poraz nadovezao se Salihamidžić.

- Promašili smo baš sve što smo mogli, a nadtrčala nas je momčad koja je u četvrtak igrala utakmicu i pobijedila. Bili smo inferiorni u svakom aspektu - priznao je popularni ‘Brazzo‘.

Reprezentativna pauza dolazi čini se u pravom trenutku, a onda ih upravo nakon nje, 1. travnja očekuje dvoboj protiv Borussije Dortmund. ‘Der Klassiker‘, mogao bi odlučiti u čije će ruke otići trofej.

Linker
26. travanj 2024 10:35