CHRISTOF STACHE/AFP
SLAVLJE BAVARACA

Najbolji igrač na svijetu vratio Bayern na vrh, odlučujući gol u velikom derbiju zabio u zadnjoj minuti

Bayer je u meč ušao kao lider na tablici, čak je i poveo, ali na kraju su ostali bez svega
Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2020. 20:48

Europski i njemački prvak minhenski Bayern ponovno je vodeća momčad Bundeslige nakon što je u derbiju 13. kola slavio sa 2-1 (1-1) na gostovanju u Leverkusenu kod Bayera.

"Apotekari" su u utakmicu ušli kao vodeća momčad lige, a u 14. minuti su i poveli golom Schicka nakon udarca iz kuta. No, do kraja utakmice domaća momčad više nije uspjela svladati Manuela Neuera, a Bayern je još jednom spasio najbolji igrač svijeta u ovoj godini, poljski napadač Robert Lewandowski.

U 43. minuti su se domaći branič i vratar sudarili pokušavajući zaustaviti ubačaj Thomasa Muellera, a lopta je došla do usamljenog Lewandowskog koji je samo postavio glavu i poslao loptu u mrežu. Kad se činilo da će utakmica završiti remijem, u zadnjoj minuti sučevog dodatka Bayer je izgubio loptu na 25 metara od gola. Lewandowski je ušao u kazneni prostor i uz malo sreće postigao svoj drugi pogodak za konačnih 2-1 i devetu pobjedu Bavaraca.

Bayern je sada na vrhu ljestvice sa 30 bodova, dva više od Bayera i RB Leipziga koji je na domaćem terenu odigrao samo 0-0 protiv Koelna.

Linker
19. travanj 2024 02:30