REUTERS/Matthias Rietschel
ODGOĐENO SLAVLJE

NAKON PROPUŠTENE PRILIKE U PREDZADNJEM KOLU ČELNIK BAYERNA PROGOVORIO O BUDUĆNOSTI KOVAČA 'Igrači, uprava i treneri imaju obvezu donijeti uspjeh'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2019. 10:37

Bayern je propustio prvu meč loptu za titulu prvaka Bundeslige u susretu s Leipzigom, na Red Bull Areni Bavarci su remizirali rezultatom 0:0. Borussia je na domaćem terenu slavila protiv Fortune Dusseldorf i tako se primakla Bayernu na dva boda zaostatka. Kome će pripasti naslov najboljeg, saznat će se tek u posljednjem kolu, što se u Bundesligi nije dogodilo od sezone 2008/2009.

Hrvatski trener na klupi bavarskog diva Niko Kovač bio je zadovoljan igrom svoje momčadi, no ne i rezultatom. Izjavio je kako smatra da još ništa nije gotovo te da je slavlje samo odgođeno za tjedan dana kada će na Allianz Areni ugostiti Rebićev Eintracht iz Frankfurta.

Soccer Football - Bundesliga - RB Leipzig v Bayern Munich - Red Bull Arena, Leipzig, Germany - May 11, 2019  Bayern Munich coach Niko Kovac reacts         REUTERS/Kai Pfaffenbach  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Unatoč propuštenoj prilici da i matematički osiguraju naslov njemačkog prvaka, direktor Bayern Münchena Karl-Heinz Rummenigge optimistično gleda na rasplet situacije:

"Napeta je situacija, ali to su navijači diljem države i htjeli na početku sezone. Međutim, ako momčad odigra protiv Eintrachta na isti način kako su igrali danas, smatram kako ne bismo trebali imati problema da dođemo do nove titule."

Na pitanje novinara da prokomentira budućnost Nike Kovača u klubu, Rummenigge odgovara:

"Nemam nikakvih problema s Nikom Kovačem, ja stalno ponavljam da mu je posao ovdje zagarantiran. U klubu kao što je Bayern München i igrači i uprava i treneri imaju obavezu donijeti uspjeh, to je nešto što vrijedi za sve nas. Na kraju dana mi moramo imati na umu da je Bayern klub koji je izuzetno uspješan posljednjih deset, dvadeset, trideset godina. Svatko tko je radio za Bayern zna da ovdje uspjeh moraš obnavljati kontinuirano, a mi ćemo također to biti u stanju napraviti.", uvjeren je direktor bavarskoga giganta.

Posljednje kolo na rasporedu je u iduću subotu. Bayern će u Münchenu dočekati Eintracht, a Borussia Dortmund igrat će u gostima protiv Borussije Mönchengladbach.

Linker
19. travanj 2024 20:10