MARKUS FISCHER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
OVO SE NE PAMTI 31 GODINU

Nakon rušenja Bayerna trener naredio - feštu: ‘Nazvali bi me ludim da im sada kažem da popiju samo dvije pive‘

Po završetku utakmice euforični navijači niželigaša uletjeli su u teren, jedan je provocirao Neuera
Piše: SNObjavljeno: 02. studeni 2023. 07:21

Malotko je mogao očekivati ispadanje moćnog Bayerna u osmini finala Njemačkog nogometnog kupa od trećeligaša. Ali upravo to se dogodilo i Saarbrücken je 2:1 pobjedom izbacio Bavarce iz natjecanja.

Osmina finala bila je kobna i za Bayern i ranije RB Leipzig, pa su tako u ovoj ranoj fazi natjecanja ispali neki od najvećih favorita. Njemački mediji izvukli su zanimljiv statistički podatak koji kaže da je posljednji put ovako malo prvoligaša bilo u četvrtfinalu Njemačkog kupa prije 31 godinu. Naime, ove godine u ždrijebu za četvrtfinale nalazi se svega šest Bundesligaša, osam drugoligaša, te po jedan trećeligaš i četvrtoligaš.

image
MARKUS FISCHER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Suočavajući se s momčadi niže od druge lige, Bayern je dobio posljednjih 27 kup dvoboja, a posljednji poraz datira iz 1. studenog 2000. u Magdeburgu (5-3 poraz na jedanaesterce).

U međuvremenu, dakako, u Saarbrückenu vlada opća euforija. Po završetku utakmice euforični navijači niželigaša uletjeli su u teren, a jedan od njih odmah je krenuo provocirati vratara Manuela Neuera. Krenuo mu je podrugljivo gestikulirati i vikati u njegovom smjeru, ali veteran je uspio zadržati smirenost.

image
MARKUS FISCHER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Euforija nije mimoišla niti trenera Rüdigera Zielha koji je svojim igračima nakon izbacivanja Bayerna naredio da se - zabave.

- Nakon ovoga momčad zaslužuje slavlje. Ako nećete slaviti nakon ovoga, onda nikad nećete slaviti. Svi bi me nazvali ludim kada bih im rekao da mogu popiti dva piva i onda ići kući. Sjajno je iskustvo pobijediti Bayern, rekao je Ziel.

Oglasio se i stoper Saarbrückena Calogero Rizzuto.

- Koliko momčadi pobjeđuje protiv Bayerna? Ovo mi je najbolja večer u životu. Ne mogu niti shvatiti što smo postigli, noćas definitivno neće biti spavanja, ispalio je Rizzuto nakon slavlja.

Linker
14. svibanj 2024 07:43