Marin Pongračić u dresu Wolfsburga
 TOBIAS SCHWARZ Afp
NA METI KRITIKA

Naslovnice njemačkih medija posvećene Hrvatu: ‘Zašto je uopće igrao nakon što je napravio tako nešto!?‘

Iako je Lewandowski novim golom ušao u povijest, sjajni Poljak nije glavna tema u Njemačkoj...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 15. ožujak 2021. 16:12

Premda je Robert Lewandowski u subotu zabio pogodak s kojim se izjednačio na drugom mjestu vječne ljestvice strijelaca Bundeslige, naslovne stranice portala i novina koji se bave nogometom u Njemačkoj nisu posvećeni napadaču Bayernu.

Ne, u glavnoj ulozi je trener Wolfsburga i to ne zbog učinka njegove momčadi, nego zbog dvojca koje je uvrstio u postavu. Riječ je o stoperskom dvojcu Johnu Anthonyju Brooksu i Marinu Pongračiću. Većina medija zamjera mu na odluci da Pongračić i Brooks zaigraju od prve minute.

Naime, spomenuti dvojac nazočio je jednoj zabavi početkom proteklog tjedna, klub je pokrenuo postupak protiv njih jer se nisu pridržavali epidemioloških mjera, obojica su kažnjeni od kluba, ali su zaigrali protekle subote protiv Schalkea. U nedjelju se trener Vukova Oliver Glasner morao opravdavati zašto je dvojac našao mjesto u prvoj postavi.

- Da, mi imamo neku vrstu uloge idola prema drugima. Brooks i Pongračić nisu se u tom trenutku ponijeli previše pametno, međutim, nitko im ne može ništa zamjeriti. Ali, to nije razlog da ih demoniziramo. Objasnili su nam da su bili na spomenutoj zabavi, nekoliko puta nakon toga su bili testirani i bili su negativni - objasnio je trener Glasner.

Linker
26. travanj 2024 20:43