Jann Fiete Arp
 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
ŠTO SE TO DOGAĐA?

Ne žele ga ni trećeligaši! Najveći Bayernov promašaj ikad doživio novo poniženje, a tek mu je 21

Prije dvije godine kada je stigao u München, tepali su mu da je novi Lewandowski...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2021. 20:08

Jann-Fiete Arp jedan je od onih nogometaša čija je karijera propala prije nego li je zapravo uopće i počela. Na svom je debiju za HSV, u jesen 2017. godine, dok je imao samo 17, postao prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je u njoj ikada zaigrao, a da je rođen dvijetisućitih godina. Nije prošlo dugo, a Arp je i zabio, pa je samim time postao i prvi takav strijelac u njemačkom prvenstvu.

No, kada se očekivalo da će ovaj napadač rođen u njemačkom Bad Segebergu početi zabijati za HSV kao na traci, počela je njegova nogometna kalvarija. Vrhunac onog pozitivnog zapravo, dogodio se kada se Arp dogovorio s minhenskim Bayernom da potpiše za njih. Tada još nije imao ni profesionalni ugovor, ali bio je jedan od rijetkih igrača kojem je Bayern odlučio izaći u susret na način da je Arp mogao sam birati kada će im se priključiti i iz HSV-a.

Nakon drugoligaške sezone u HSV-u (18/19), potpisao je za Bayern u kojem do dana današnjeg, a stigao je 1. srpnja 2019. nije upisao niti jedan jedini bundesligaški nastup. Arp, koji je 2017. proglašen za najboljeg njemačkog nogometaša do 17 godina starosti, sada više nema gdje igrati.

Ugovor kojeg je potpisao s Bayernom do 2024. godine vrijedi pet milijuna eura po sezoni. Bayernu je za drugu momčad u kojoj je prošle sezone zabio svega pet golova u 31 nastupu kroz 3. Ligu postao preskup, a ne želi ga kupiti niti jedan drugi trećeligaški klub u Njemačkoj. Tko će ga plaćati pet milijuna po sezoni...

Bayern ga ne želi, a ruke su digli i ljudi koji vode brigu o Arpovoj karijeri. Tepali su mu da je novi Robert Lewandowski, ali Fiete Arp će osati zapamćen kao jedan od najvećih ili barem najskupljih Bayernovih promašaja.

Linker
12. travanj 2024 02:43