CHRISTOF STACHE Afp
PROMJENE U VELIKANU

‘Nema tu ljubavi i srca, čudna odluka‘: Tuchel nije ni odradio prvi trening, a zvijezde se već pobunile

Odlazak Nagelsmanna nije im najbolje prisjeo, povremeni kapetan ubrzo se ispričavao
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. ožujak 2023. 21:20

I prije nego je novi trener Bayerna Thomas Tuchel odradio prvi trening s ekipom, odaslano je nekoliko poruka koje ukazuju na nelagodu u momčadi. Naime, nekim neizostavnim adutima giganta iz Bavarske iznenađujuća smjena Juliana Nagelsmanna nije najbolje "legla".

Joshua Kimmich i Leon Goretzka otvoreno su izrazili negodovanje zbog velike promjene na klupi Alianz Arene, prenosi njemačka agencija DPA. Odlazak Nagelsmanna, poput ostatka nogometnog svijeta, nikako nisu očekivali, pogotovo uz činjenicu da je sada bivši menadžer Bayerna konkurirao za trostruku krunu.

Upao u probleme

- Naravno da je ovo čudno. Izgleda da je posao takav, nema tu puno ljubavi, nema tu srca. Moramo se naučiti nositi s takvom odlukom i nastaviti živjeti s istom - poručio je Kimmich, a mnogi njemački mediji tvrde da je veznjak imao blizak odnos s Nagelsmannom, koji mu je u 10 ovosezonskih utakmica ponudio i kapetansku traku.

image

Joshua Kimmich

ODD ANDERSEN Afp

Čini se da je Kimmich upao u probleme zbog ovo javnog istupa, jer DPA prenosi da se kasnije ponovno morao oglasiti. Ispalo je da otvoreno kritizira upravu Bayerna. Kimmich je zanijekao da se njegove riječi odnose na klupsko vodstvo, te poručio da je o manjku ljubavi u nogometu govorio u općenitom smislu. Dodao je da nema ništa protiv Tuchela jer ga još nije ni upoznao.

Istovremeno je i Goretzka u negativnom kontekstu komentirao smjenu menadžera, ali naglasio je da vjeruje klubu, pa nije bilo potrebe za korekcijom:

- Bili smo iznimno bliski. Kada netko poput Nagelsmanna odjednom više nije ovdje, što se dogodilo niotkud, vjerujem da je to šok za sve. No, vjerujem da uprava čini ono što je najbolje za Bayern

Ne podnosi dramu

Tuchel je svjestan da je u München stigao poput groma iz vedra neba, u jednom od prvih govora u ulozi trenera Bayerna kazao je da "zna da neće svi biti super sretni zbog promjene trenera", ali prioritet mu je izgraditi motivaciju do Der Klassikera i ogleda s prvoplasiranom Borussijom Dortmund, koja Bavarcima bježi za bod.

image

Kimmich i Goretzka

KERSTIN JOENSSON Afp

Inače, drama na Alianz Areni nije strani pojam. Posljednjih nekoliko mjeseci Nagelsmann je upao u svojevrsni rat s Manuelom Neuerom, koji je javno izrazio nezadovoljstvo smjenom golmanskog trenera Tonija Tapalovića. Nedugo nakon toga, Nagelsmann je kazao da u svlačionici ima "krticu" koja odaje njegove taktičke zamisli protivnicima.

Tuchel nije tip koji će podnositi tu dramu, u vrijeme (2017.) kad je napustio svoj posljednji posao u Njemačkoj, odnosno B. Dortmund, njegov odnos s izvršnim direktorom Hansom-Joachimom Watzkeom u potpunosti se raspao. Tuchel je bio frustriran politikom kluba. Njegovo vrijeme u Francuskoj, gdje je vodio Paris Saint-Germain, također je obilježilo neslaganje s klupskim vodstvom zbog transfer-politike.

Linker
20. travanj 2024 14:32