Niclas Süle

 Moritz Mueller/imago Sportfotodienst/profimedia
MALO SE OPUSTIO

Nevjerica na treningu Borussije, zvijezda se vratila sa 110 kilograma: ‘Zar takav hoda okolo?‘

Nemamo uvid u treninge dortmundske momčadi, ali znamo tko je ‘zakapario‘ traku za trčanje
Piše: SNObjavljeno: 08. srpanj 2024. 14:03

Odmor ne znači i apsolutno opuštanje, barem ako ste sportaš, a čini se da netko to nije baš najspretnije objasnio Niclasu Süleu. Očekivali su da će se s godišnjeg vratiti u top formi, no stoper Borussije Dortmund ukazao se u nešto drukčijem izdanju.

Nijemac je proteklih mjeseci u evidentno lošoj fizičkoj spremi, piše tamošnji portal Bild, ali Süle je sada otišao i korak, odnosno kilogram dalje. Stasiti branič pojavio se na prvim treninzima s više od 110 kilograma tjelesne težine! Doduše, visok je 195 centimetara, stoga okrugla "stotka" zvuči kao optimalna numera na vagi. Dakle, slijedi mu dijeta, a nekolicina kritika na račun prekomjerne težine mogla bi mu biti motivacija.

- Süle zarađuje 14 milijuna eura godišnje u Dortmundu. Smatram da je nečuveno imati toliki novac i onda reći "baš me briga kakav hodam okolo, nije me briga što misli klub". To zaista nije ispravno. Nije problem ako čovjek radi to što radi, ali onda neka dođe klubu i kaže "hej, ljudi, žao mi je, ali želim živjeti po svojim pravilima, nemojte se ljutiti" - prokomentirao je Markus Babbel, bivši nogometaš Bayerna, HSV-a, Liverpoola (...), koji je nekoć bio Süleov trener u Hoffenheimu.

Kaže, Süle i kao 17-godišnjak nije baš bio oprezan.

- Došao sam na jedan razgovor, a on je sa svojom obitelji jeo sve, od pizze i hamburgera do šnicla i krumpirića. I tako cijeli tjedan.

Eto, uvid u treninge Borussije Dortmund nemamo, ali znamo tko je "zakapario" traku za trčanje.

Linker
08. rujan 2024 01:58