Borna Sosa

 DAMIR KRAJAC Cropix
LOŠE RECENZIJE

Nijemci kritikama obasuli ‘hrvatskog Beckhama‘, upitna i njegova budućnost u klubu? Evo što mu zamjeraju

Upitno je što njemu, ali i klubu donosi nadolazeće ljeto. Na stolu je bila ponuda od 10 milijuna
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. svibanj 2023. 20:21

S Hrvatskom je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu i ostvario najveći uspjeh u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, no u posljednje vrijeme u Stuttgartu mu baš i ne ide idealno.

Borna Sosa trebao je svom klubu donijeti novi impuls u drugom dijelu sezone, no zbog svojih relativno skromnih prezentacija našao se na udaru dijela njemačkih medija.

Hrvatskom lijevom beku najviše se zamjera slabija igra u fazi obrane. Dnevnik Bild tako navodi da je poraz na gostovanju kod Herthe (1:2) bio simbol njegove sezone.

‘‘Prema naprijed je Sosa još jednom ostvario dobru statistiku, ali je prema natrag bio nemaran i nesiguran‘‘, navodi autor članka u Bildu.

Sosi se na teret stavlja što je suparnicima ostavljao previše prostora za ubačaje i moguće kontranapade, a navodi se i kako je Hertha do drugog pogotka došla nakon Sosinog naglog starta.

- Cijela momčad ima zadatke. Bilo je i drugih igrača na terenu koji nisu imali svoj najbolji dan. Ne samo Borna – komentirao je Fabian Wohlgemuth, sportski direktor Stuttgarta.

Bild je njegovim riječima dodao kako je Sosa u polufinalu Kupa s Eintrachtom unutar šest minuta dobio dva žuta kartona, zbog napucavanja lopte i prekršaja. U Augsburgu je bio ključan kod jedinog primljenog pogotka, dok je protiv Schalkea bio jednako odgovoran za oba primljena pogotka, navodi njemački dnevnik.

Kako je upitno hoće li Stuttgart uspjeti zadržati bundesligaški status, tako je upitna i Sosina budućnost. Ne tako davno spominjalo ga se u kontekstu engleske Premier lige, Stuttgart se nadao da će za ‘hrvatskog Beckhama‘ dobiti oko 25 milijuna eura.

Bilo je to prije godinu dana. U zimskom prijelaznom roku Bayer Leverkusen je ponudio 10 milijuna, no transfer nije realiziran. Sosa sa Stuttgartom ima ugovor do lipnja 2025. godine, a što njemu i klubu donosi ovo ljeto, to u ovom trenutku nitko ne zna...

Linker
18. travanj 2024 02:38