BERND THISSEN Dpa Picture-alliance Via Afp
U PROTIVNOM - SLIJEDI RAZLAZ

Nijemci ne toleriraju neuspjeh, pred Terzića postavili uvjete: Ako ovo ne učini, slijedi razlaz

Slijedi još jedna velika promjena u BVB-u, uskoro će biti popunjeno mjesto novog generalnog direktora
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2024. 14:31

Premda su mediji u jednom trenutku već naveliko počeli pisati o njegovoj smjeni te o potencijalnim nasljednicima poput Juliana Nagelsmanna ili pomoćnog trenera Nurija Sahina, čini se da će Edin Terzić ostati trener Borussije Dortmund i u idućoj sezoni. S četiri pobjede u nizu uspio je ušutkati svoje kritičare.

Gledajući omjer pobjeda i poraza, hrvatski stručnjak s njemačkom putovnicom svrstava se među najbolje trenere u povijesti kluba. Dortmund je primjerice u ovoj sezoni izgubio samo jednu od posljednjih 15 utakmica. Eventualna pobjeda u Münchenu u derbiju s Bayernom ovoga vikenda (posljednja prvenstvena bila je čak 2014.) bila bi vjerojatna garancija Terziću i za sljedeću sezonu, piše Bild.

image
INA FASSBENDER Afp

Ipak, dio sportske javnosti ističe sljedeće... Klub poput Borussije ne tolerira neuspjeh pa se tako hrvatsko-njemačkom strategu nameće obavezno (barem) četvrto mjesto i određeni uspjeh u Ligi prvaka. U protivnom - slijedi razlaz.

Naravno, tu je i četvrtfinale Lige prvaka protiv Atlético Madrida (10. travnja), gdje bi mu eventualni prolazak osigurao miran nastavak sezone.

Borussiji slijedi zahtjevan period u Bundesligi (Bayern München, zatim Stuttgart, B. Mönchengladbach i Bayer Leverkusen), a RB Leipzig im je za petama. Terzićeva budućnost mogla bi se odrediti baš protiv Danija Olma i društva 27. travnja u Leipzigu.

A slijedi i još jedna velika promjena u BVB-u. Uskoro će biti popunjeno mjesto novog generalnog direktora. Nasljednik Hans-Joachima Watzkea zasigurno će imati što za reći po pitanju trenerskog angažmana...

Linker
27. travanj 2024 07:09