Tom Weller/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP
MOGLO JE ZAVRŠITI KOBNO

Nijemci objavili stravične detalje ozljede Manuela Neuera. Skoro je iskrvario, evo što ga je spasilo

Rehabilitacija i dalje traje, a izvjesno je da sjajni vratar neće braniti do kraja tekuće sezone.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 31. siječanj 2023. 19:27

Njemački vratar Manuel Neuer nakon Svjetskog prvenstva u Kataru slomio je nogu na skijanju, a dva mjeseca kasnije Bild objavljuje nove detalje nesreće ovog 36-godišnjaka.

Neuer je imao sreće jer je mogao proći puno gore budući da se radilo o otvorenom prijelomu fibule, što je dovelo do obilnog krvarenja, a spasile su ga kvalitetne pancerice. Također, imao je sreće što je helikopter za hitne slučajeve bio blizu pa se zbog toga poznati nogometaš vrlo brzo našao na operacijskom stolu i tako izbjegao moguće komplikacije, prenosi Slobodna Dalmacija.

Rehabilitacija i dalje traje, a Neuer ove sezone sigurno neće ponovno zaigrati za Bayern koji je rješenje za ostatak sezone pronašao u švicarskom reprezentativcu Yannu Sommeru, bivšem igraču Borussije Mönchengladbach.

Neuer je nakon ove teške ozljede dobio mnoge kritike, a bivši Bayernov igrač Markus Babbel optužio ga je za neprofesionalizam.

- Prije svega, želim mu brz oporavak. Nažalost, to je dio slike posljednjih tjedana. Nije mi jasno kako se to dogodilo. Svi znaju koliko skijanje može biti opasno. Ugovori igrača često uključuju klauzulu koja im zabranjuje bavljenje određenim sportovima, uključujući i skijanje u teškim uvjetima. Zato sam bio veoma iznenađen. Ako je to bilo uređeno ugovorom, onda uopće ne razumijem. Od njega bih očekivao više profesionalizma - rekao je Babbel.

Linker
23. travanj 2024 17:09