Dani Olmo

 Nordphoto Gmbh/teresa Kroeger/imago Sportfotodienst/profimedia
SLIJEDI KLJUČNO RAZDOBLJE

Nijemci: Olmo ima ponudu na stolu. Mogao bi postati jedan od najplaćenijih, ali odlučio je čekati

Bivši igrač Dinama važe opcije i čeka rasplet situacije na nekoliko polja
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2023. 09:22

Otkako je u siječnju 2020. godine zagrebački Dinamo u transferu vrijednom 29 milijuna eura zamijenio RB Leipzigom, Dani Olmo je jedna od glavnih zvijezda Bundeslige. Nedavno je u polufinalu DFB Pokala protiv Freiburga zabio i triput asistirao u svega 32 minute, što je potaknulo priče o njegovom igračkom statusu. Ugovor s Leipzigom ističe mu u ljeto 2024. godine, a njemački bi kolektiv volio, ako je moguće, produljiti suradnju sa Španjolcem prije no što aktualna uđe u zadnju godinu ugovora.

Olma se već mjesecima povezuje s Barcelonom, njegovim matičnim klubom iz čije je akademije kao dijete otišao u Dinamo. U najnovijim napisima njemačkih medija može se naći i to da ništa protiv njegova dolaska ne bi imali niti u dortmundskoj Borussiji, a njemački Sky donosi i određene novosti.

Startna pozicija Leipziga je, dakle, u ovom trenutku sasvim jasna. Novi ugovor već je na stolu, ali iz Olmove agencije Niagara Sports u vlasništvu Andyja Bare još nisu dobili odgovor. Olmo bi po tom najnovijem ugovoru bio među tri najplaćenija igrača Leipziga. Prema navodima Skya, niti sam igrač nema ništa protiv produljenja suradnje po tim uvjetima, ali pravi pregovori tek počinju.

Glavni prijepor u njima bit će - trofeji. Nijemci pišu kako je želja 25-godišnjeg ofenzivnog veznjaka nešto osvojiti. I zato će se one glavne rasprave oko novog ugovora događati tek nakon što aktualna sezona završi i nakon što postane jasno je li se RB kvalificirao za Ligu prvaka sljedeće sezone. Trenutno jesu na toj poziciji, treći su, ali samo s bodom više od četvrtog Union Berlina i petog Freiburga, tri kola prije kraja Bundeslige.

Ostane li u Leipzigu, Olmo više neće imati istog sportskog direktora budući da Max Eberl napušta klub, dok će ga u igračkom kadru osiromašiti odlasci Christophera Nkunkua u Chelsea, odnosno vjerojatno i Dominika Szoboszlaija pošto će mađarski reprezentativac i najbolji Olmov prijatelj u klubu pojačati redove Newcastlea.

Linker
19. travanj 2024 13:18