DARIUS SIMKA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Darius Simka/imago Sportfotodienst/profimedia
KONTROVERZNA IDEJA

Nijemci otkrili tajnu uspjeha Nike Kovača s Wolfsburgom: To je savršeno za svakog trenera

Bivši hrvatski izbornik tijekom reprezentativne pauze ne vodi treninge svoje momčadi
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2023. 23:14

Zadovoljni su u Wolfsburgu ulaskom u novu sezonu. U prva tri kola upisali su ‘Vukovi‘ dvije pobjede i jedan poraz te se trenutno nalaze na sedmom mjestu bundesligaške tablice.

Bartol Franjić i Marin Pongračić su napustili Wolfsburg u kojeg je došao Lovro Majer te odmah zauzeo mjesto u startnoj postavi momčadi koju s klupe vodi Niko Kovač, a upravo je bivši hrvatski izbornik i njegov kontroverzni način vođenja momčadi tema priče koju donosi njemački Kicker.

Nijemci ovaj put ne pišu o strogim metodama koje Kovač koristi na svojim treninzima već o činjenici da on aktualnu pauzu zbog okupljanja reprezentacije koristi i za vlastiti odmor. Naime, Niko Kovač ovih dana ne vodi treninge igrača Wolfsburga koji nisu pozvani u reprezentaciju već to rade njegovi pomoćnici Robert Kovač i Aaron Briggs.

- Ove reprezentativne pauze su savršene za trenera jer u njima i mi možemo uzeti pauzu - objasnio je Kovač kojeg neće biti na treninzima do petka. Ovakve stvari nisu uobičajene u Njemačkoj gdje treneri svakodnevno vode treninge prve momčadi pa čak i kada na njima nema velikog broja igrača koji su u reprezentaciji. Primjerice, Wolfsburgu trenutno nedostaje 12 nogometaša.

- U Njemačkoj se smijemo ideji da trener uzme odmor tijekom reprezentativne pauze, ali u Engleskoj je to normalno. Tako treba biti i u Njemačkoj - smatra Kovač.

Linker
18. svibanj 2024 05:59