Bagu Blanco/Pressinphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
MIZERNA MINUTAŽA

Nijemci pišu o pogrešci Vatrenog: ‘Trebao je ostati u Bayernu‘. Sportski direktor dao mu obećanje

U matičnom klubu Josipa Stanišića trener ima problema sa sastavljanjem obrambene četvorke
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 27. listopad 2023. 09:53

Iako je ljetos otišao na svojevrsno kaljenje u redove Bayer Leverkusena s ciljem da prikupi što više minuta, Josip Stanišić (23) svoj je prvi start u Bundesligi za trenutnog lidera upisao minulog vikenda u 8. kolu tijekom gostujućeg trijumfa kod Wolfsburga (igrao do 87.)

Ponukani situacijom, na njemačkom Kickeru odlučili su se pozabaviti upravo njegovom situacijom u jednom od svojih članaka:

‘‘Bilo bi lakše za njega da je ostao u Münchenu - Stanišićeva teška sudbina u Bayeru‘‘, stajalo je u naslovu.

Referirali su se kako je ovaj prvi start, naspram 34 minute koliko je ukupno sakupio u svim nastupima od starta Bundeslige ove sezone, bio mali korak za Hrvata koji trenutno nije postigao željeni učinak jednogodišnjom posudbom na koju ga je poslao Bayern. Upravo suprotno.

image
MOHD RASFAN/AFP/PROFIMEDIA Mohd Rasfan/afp/profimedia

Stanišić je doduše izbor broj jedan i uživa u maksimalnom povjerenju trener Xabija Alonsa kad su u pitanju utakmice Europske lige gdje je do sada odigrao svih 90 minuta u pobjedama protiv Moldea odnosno Hackena.

Ali kao i mnogi drugi istaknuti igrači na klupi Bayera, pati od ekstremno dobrog starta kojeg Apotekari bilježe na startu sezone. Jedanaest utakmica, deset pobjeda, jedan remi - nema razloga da trener mijenja svoju početnu postavu.

Njemački list dodaje kako Stanišić mora doći do ironične spoznaje da bi vjerojatno bio korišten u Münchenu mnogo više doli je to u Bayeru, s obzirom na rotacije udarne obrambene četvorke tamo, za koju trener Bayerna Thomas Tuchel ima na raspolaganju samo šest braniča. Tuchel je više puta iz nužde morao koristiti Konrada Laimera kao desnog beka iako je igrač po vokaciji središnji veznjak. Dakle, Stanišić bi imao znatno bolje karte za igru ​​u Münchenu nego što ih trenutno ima u Leverkusenu, gdje Odilon Kossounou ima impresivnu sezonu na desnoj strani Bayerove obrane. A Stanišić se baš i ne može mjeriti s Frimpongom, izrazito jakim napadačkim desnim krilom, u formaciji 3-4-3.

Ipak, sportski direktor Simon Rolfes smireno gleda na Stanišićevu situaciju.

- Došao je kod nas malo kasnije. Igrat će puno više kad se sezona zahukta - komentirao je bivši igrač Leverkusena. Puno više mogao bi sakupljati početkom 2024. godine kad se održava Afrički kup nacija (13. siječanj do 11. veljače) kad će upravo nedostajati ranije spomenuti Kossounou (Obala Bjelokosti) i još jedan branič Edmondo Tapsoba (Burkina Faso). Najkasnije do tada, Stanišićeva bi se bilanca trebala značajno popraviti.

Linker
25. travanj 2024 01:47