Thomas Niedermueller/Bongarts/Getty Images
'ZAISTA JE ČUDESAN'

NIJEMCI U POTRAZI ZA ELIKSIROM KRAMARIĆEVOG PREPORODA: KOJA JE NJEGOVA TAJNA? Vatreni šuti, a odgovor stigao iz kluba, upućuje na tajanstvenu Hrvaticu

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 05. ožujak 2018. 10:48

Još malo pauze, molim vas, rekao nam je jučer “vrući” Andrej Kramarić, uz smiješak, odajući da ne želi kvariti napadački “mojo”, koji ga je u posljednjih pet utakmica odveo u golgeterski rock and roll.

Sjajne volje, hrvatski napadač zasvirao je žestoko, vrativši se u formu Hoffenheimu je, dakle, u posljednjih pet utakmica donio šest golova i asistenciju, čime je klubu izravno donio osam bodova. S njim u momčadi, Nagelsmannova momčad opet sanja ulazak na europski stage.

Nakon dva gola u uvodna dva kola Bundeslige, još tamo u kolovozu, Kramin je vokal utihnuo, a krešendo loše faze, bez obzira na sjajni reprezentativni učinak, doživio je početkom drugog dijela prvenstva, kada ga je trener preselio na klupu. No, u 26-godišnjaku se nešto prelomilo te je poput mačke oživio u veljači i počeo nemilosrdno trpati. Koja je tajna, nije želio otkriti ni njemačkim reporterima, očito odlučivši da je bolje šutjeti sve dok ide. A ako je tako, što se nas tiče, neka šuti sve tamo do sredine srpnja i kraja Svjetskog prvenstva u Rusiji...

Pa ipak, kroz rečenice njegovih suigrača, nazire se da je problem možda bio i osobne naravi...

- Prošao je kroz tešku fazu, no sada je ponovno nevjerojatno prisutan, i sjajan, baš kao što smo od njega i naviknuli - bila je prva reakcija trenera Nagelsmanna, na koju se, doduše kroz smijeh, nadovezao i kolega Nico Schulz:

- Pitajte njegovu djevojku koja je tajna ovakvog Andreja. Zaista je čudesan, i kada da gledam, vidim da je u sjajnoj fazi - kazao je Nijemcima Schulz.

Je li tajanstvena Hrvatica, s kojom je od listopada prošle godine, zaista razlog brušenja golgeterskog genija, u ovome času zapravo nije ni važno. Važno je da je Krama zdrav, sretan i ludo raspoložen. Na sreću Hrvatske i Hoffenheima, a malo manje suparničke momčadi...

I dok u Hoffenheimu traže eliksir Kramarićeva preporoda, 288 kilometara sjevernije, smije se još jedan Hrvat. Nakon preuranjenih apologeta o pogreški izbora, Marko Pjaca dobio je priliku u dresu Schalkea i iskoristio je zabivši jedini pogodak protiv Herthe (1-0).

“Domenico Tedesco otvoreno je najavio da ne mijenja momčad koja pobjeđuje, a pogotovo sastav koji se bori za Ligu prvaka. No ako trenutačno postoji 12. igrač momčadi, onda je to odlični Hrvat na posudbi iz Juventusa koji traži i koristi svoje prilike. Nema sumnje da će do kraja sezone igrati važnu ulogu u Schalkeovim nastojanjima da izbori elitu”, pišu njemački mediji, potvrđujući zapravo logičan i dobar Pjacin potez ove zime.

Jer, premda se u nas piše da bi više prilika dobio u Juventusu, dojam je da je to kriva slika. Juventus se, naime, žestoko bori za naslov, igra i LP te Kup, no u rosteru ima pregršt igrača koji apliciraju na Pjacinu poziciju. U Schalkeu, vrlo dobroj momčadi gdje se može nastaviti razvijati, konkurencija je slabija pa je time i njegov put do cementiranja mjesta u prvoj momčadi lakši. Što, uostalom, dokazuje i posljednja partija, kao i njegova statistika u modrom dresu, koja kazuje da je tri puta bio starter, a ujedno je zabio dva gola.

Kada na proputovanju Bundesligom svratite do Frankfurta, gdje Kovačev Eintracht nakon pobjede nad Hannoverom (1-0) drži četvrto mjesto i Ligu prvaka, i to samo devet kola prije kraja, onda je zadovoljstvo - potpuno.

Linker
20. svibanj 2024 00:37