Marin Pongračić

 ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
BRZ NA JEZIKU

Nijemci u šoku nakon što je Hrvat otkrio povjerljive informacije! ‘Morat ćemo mu objasniti neke stvari‘

Trener Borussije rekao je da će mu probati objasniti kako je šutnja ponekad zlato...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2021. 16:21

Hrvatski nogometni reprezentativac Marin Pongračić ovih je dana česta tema njemačkih medija. Razlog tome je njegov ovotjedni razgovor u podcastu kojeg je na svojim kanalima vodio glazbenik umjetničkog imena SSYNIC. On je, a ime mu je Samuel Sibilski i bavi se rap-glazbom, za ovu priču potpuno nebitan, odnosno oprečno bitan onome što mu je Pongračić rekao u emisiji. Podsjetit ćemo, iscurile su tada povjerljive informacije iz svlačionice dortmundske Borussije, kluba za kojeg Pongračić nastupa na posudbi iz Wolfsburga. Kritizirao je i Wolfsburg, kao i njegova trenera Marka van Bommela.

"Uvijek su me se htjeli riješiti. Bio sam otpisan u Wolfsburgu, osjećao sam da me više ne žele gledati tamo", rekao je Pongračić, ne želeći dalje ulaziti u detalje, jer je kako kaže, ipak i dalje igrač Wolfsburga.

No, ipak je nastavio.

"Slali su faksove drugim klubovima i tada sam shvatio da žele da se maknem kako bi napravili mjesta za druge. Odvratno. Na treninzima 11 na 11 odjednom nisam sudjelovao. Bio sam lud, želio sam otići do Van Bommela i zgrabiti ga, ali moraš razgovarati kao političar", dodao je Pongračić koji je onda potpuno otpustio kočnicu.

"Imao sam je**ne opcije, neke stvarno glupe ponude koje nisu imale smisla. Nisam htio u nižu ligu nakon što sam se već dokazao. Bio sam šokiran kada sam shvatio da za Wolfsburg nisam bio opcija, a Borussija me htjela. Wolfsburg me se htio riješiti, ali mi to nisu htjeli reći", zaključio je igrač koji je u dresu Vatrenih skupio dva nastupa.

U istom je razgovoru dakle, otkrio i koliko će s terena izbivati njegov klupski kolega Erling Haaland. Otkrio je da ga neće biti čak 8 tjedana, što nije smjelo izaći u javnost...

Izdvojio je Bild i Pongračićev opis momčadskog kolege, stopera Matsa Hummelsa. Za njega je rekao da je "nešto stariji te često ima problema s kondicijom, kao i s koljenima". Govorio je i o tome kako se Borussia prebacuje u sustav s tri obrambena igrača nakon što je sezonu započela s četiri u liniji.

Kratko se na cijelu situaciju osvrnuo i trener Dortmunda Marco Rose: "Nisam još razgovarao s Marinom, ali objasnit ću mu da je šutnja ponekad zlato."

Pongračić će za Dortmund igrati do kraja sezone, a tada BVB može iskoristiti pravo prvokupa ugovora za 9 milijuna eura. Nismo sigurni da je u Wolfsburgu baš poželjan nakon ovakvih izjava.

Linker
24. travanj 2024 21:45