Niko Kovač i Ante Rebić

 TOBIAS SCHWARZ Afp
BIVŠI IZBORNIK U AKCIJI

Niko Kovač mogao bi spasiti čak - 3 Hrvata! Rebić nije jedini, dolaze dva Vatrena, a možda ih bude još

Rebića bi Kovač u Wolfsburg mogao dovesti za 25 milijuna eura, ali priča dobiva i jedan twist...
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 31. svibanj 2022. 11:02

Jedan plus jedan ovoga puta nisu jedanaest, već - dva. Nogometna logika sugerirala je narativ kojeg potpiruju Talijani, na njega se nadovezuju Nijemci, a posljedično je sve najinteresantnije i nama. U svakome slučaju, dolazak Nike Kovača na klupu Wolfsburga, gdje između ostaloga ima zadatak i rekonstruirati momčad te joj udahnuti novi, pobjednički duh, potaknuo je brojne transferne špekulacije s Hrvatima u glavnim ulogama.

Tako, naime, piše "Calciomeracto", a prenose njemački portali, da je Milanov Ante Rebić velika želja Kovača, a kako i Milan, navodno, nema ništa protiv da Rebić digne sidro, stvar bi uskolo mogla dobiti prilično ozbiljniji diskurs.

Rebić u Milanu ima ugovor do ljeta 2025., no navodno bi se transfer mogao dogovoriti za otprilike 25 milijuna eura. Priča ovdje dobiva zanimljiv "twist", jer drugi talijanski mediji, pak, ističu kako Pioli nema ništa protiv da Rebić ostane u redovima talijanskog prvaka, premda iza sebe ima slabašnu sezonu sa 29 nastupa, tri gola te dvije asistencije.

Kako god, Rebić nije jedini...

image

Josip Brekalo

ODD ANDERSEN Afp

Ovoga ljeta u Wolfsburg se kao posuđeni igrači vraćaju i Josip Brekalo iz Torina, te Marin Pongračić iz Borussije Dortmund, kojima je jedina perspektiva bla odlazak, no dolazak hrvatskog trenera mijenja okolnosti. Primarno bi iz svega mogao profitirati Pongračić, koji se u Borussiji nije naigrao, a u međuvremenu je srušio neke mostove s "vukovima", što mu je budućnost činilo dosta izazovnom. Ovako, možda bi upravo Kovač mogao biti taj koji će perspektivnom 24-godišnjem stoperu dati ono što mu treba da oslobodi kapacitete i napokon se u potpunosti etablira na njemačkoj, a potom i reprezentativnoj sceni. Zapravo, Kovač se za tako nešto čini idealnim izborom.

Na koncu tu je i Brekalo, koji je imao priliku ostati u Torinu, ali nije se odlučio za tu opciju, i sada čeka rasplet: promjenom menadžera i ulaskom u Niagaru (Andy Bara), Brekalo je naznačio da traži transfer koji dugo sanja, ali možda bi dolazak Kovača mogao promijeniti tijek karijere. A koliko čujemo, to nisu jedina tri Hrvata koja se spominju u kontekstu Nike Kovača.

Ovisi, naravno, s kojim će transfernim budžetom Kovač raspolagati, no Wolsburg bi mogao postati jedna mala, prava hrvatska kolonija...

Linker
23. travanj 2024 08:12