JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
LEIPZIG UVJERLJIV

Niko Kovač opasno živio, pa stigao do slavlja u nadoknadi, Joško Gvardiol imao čak 130 dodavanja!?

Niko Kovač živio je jako neizvjesno na klupi Wolfsburga, ali je došao do slavlja
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. listopad 2022. 17:32

U susretu protiv Stuttgarta u sudačku nadoknadu ušlo se s rezultatom 2:2, ali onda je Yannick Gerhardt zabio za 3:2 i veliku pobjedu Vukova, koji sada imaju osam bodova nakon osam odigranih kola.

Tri puta vodila je Kovačeva momčad, ali je dva puta ispuštala vodstvo, a njemački komentatori baš obranu ističu kao glavni razlog loših rezultata Vukova, jer Kovač je prije svega poznat kao trener koji na čvrstoj obrani temelji postulate svoje igre. Doduše, u prvoj sezoni na klupi Monaca momčad mu je u startu sezone također primala puno golova, ali kad ih je posložio na pravi način do kraja sezone primili su najmanje golova u Francuskoj. Pogodak Yannicka Gerhardta dat će Kovaču malo dodatnog vremena da riješi probleme u Wolfsburgu.

Bartol Franjić ostao je na domaćoj klupi za pričuvne igrače, dok je Borna Sosa zbog bolesti propustio meč.

Joško Gvardiol igrao je svih 90 minuta za RB Leipzig u uvjerljivoj (4:0) pobjedi protiv Bochuma. Werner je zabio dva gola, Nkunku jedan iz penala, s tim da je drugi penal promašio, ali je na kraju zabio za 4:0. Gvardiol je imao čak 130 dodavanja, od kojih je 124 bilo uspješnih (95%), sedam od 11 dugih lopti bilo mu je točno. To dovoljno govori o tome koliko je domaćin dominirao, a mogao je po prilikama slaviti i 8:0.

Nikola Soldo ostao je na klupi u velikoj (3:2) pobjedi Kölna protiv favoriziranih gostiju iz Dortmunda. Inače, zabio je za domaće Dejan Ljubičić, brat dinamovca Roberta.

Eintracht je slavio (2:0) protiv Union Berlina. Smolčić je utakmicu odgledao s klupe, Jakić nije igrao zbog ozljede.

Linker
29. travanj 2024 20:38