Niko Kovač je odlučio dati novu šansu mladom Hrvatu

 SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
OPROST GRIJEHA

Niko Kovač u momčad vraća Hrvata koji je prozvan profesionalcem za skandale: ‘Mogao bi biti pojačanje‘

Bivši hrvatski izbornik će dati priliku hrvatskom nogometašu koji je u svađi s Wolfsburgom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. srpanj 2022. 15:58

Hrvatski nogometni reprezentativac Marin Pongračić je bio već otpisan u Wolfsburgu, ali čini se kako će ipak dobiti novu priliku. Nijemci su ga prozvali ‘profesionalcem za skandale‘, a nakon što se vratio s posudbe koju je proveo u Borussiji Dortmund, izgledalo je kao da će na novu posudbu ili pak na transfer listu.

Ljubav između Pongračića i kluba je pukla kada je Hrvat žestoko kritizirao klub u medijima, a sve je završilo i na sudu. On je tužio Wolfsburg zbog neisplaćenih premija, a oni njega zato što je vrijeđao tadašnjeg trenera Marka Van Bommela.

"Uvijek su me se htjeli riješiti. Bio sam otpisan i osjećao se kao da me više ne žele ni gledati tamo. Počeli su slati faksove klubovima i tada sam shvatio da su me htjeli maknuti da naprave mjesta za druge. Odvratno!", govorio je tada Marin.

U međuvremenu je u klub stigao Niko Kovač koji mu je odlučio dati novu priliku.

"Svatko će dobiri priliku, a to se odnosi i na Marina. Znam sve što je bilo i znam što ljudi o njemu govore, ali vjerujem da je izuzetno dobra osoba, da ima veliko srce i da zaslužuje priliku od mene. Ne znam hoće li ju iskoristiti, ali znam što on može. Kad napravi sve što može, bit će veliko pojačanje za ekipu", poručio je Kovač.

Pongračić je u Wolfsburg stigao u siječnju 2020. godine iz RB Salzburga za devet milijuna eura. U sezonu i pol je upisao 23 nastupa, koliko je skupio i prošle sezone odigrao za Dortmund. Osim njega, Kovač na raspolaganju ima još dvojicu Hrvata, Josipa Brekala i Bartola Franjića.

Linker
13. travanj 2024 21:39