Niko Kovač se spominje kao novi trener Andreja Kramarića u Hoffenheimu

 FRANCK FIFE Afp
‘NJEMAČKI SLAVEN BELUPO‘

Niko Kovač uskoro sjeda na klupu slavnog njemačkog prvoligaša u kojem ga čeka i sjajni Vatreni?

Hrvatski trener je bez posla otkako je krajem prošle godine neočekivano dobio otkaz u Monacu
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 18. svibanj 2022. 08:35

Katastrofalni poraz u Mönchengladbachu (1:5), protiv Borussije, u posljednjem kolu njemačke Bundeslige i razočaravajuće deveto mjesto na kraju natjecanja potaknuli su neminovno: Hoffenheim i trener Sebastian Hoeness raskinuli su suradnju!

Sportski direktor Hoffenheima Alexander Rosen, kako se i priliči u takvim situacijama, dao je šturo priopćenje:

"Odluka o razlazu sa Sebastianom nije bila nimalo laka. Posljednjih smo mjeseci više puta izrazili koliko ga cijenimo kao trenera i kao osobu. No, rezultati i događaji u posljednja dva mjeseca zasjenili su sve pozitivno tijekom aktualne sezone. Poprilično smo se udaljili od četvrtog mjesta koje smo smatrali sportskim ciljem ove godine. Nakon pomne analize došli smo do zaključka kako bismo u novu sezonu ušli opterećeni sadašnjom situacijom. Stoga smo donijeli odluku o prekidu suradnje", objavio je Rosen.

Klub u kojemu igra (već šest godina) i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić neće nastupati u europskim natjecanjima drugu sezonu zaredom.

"Protekle dvije sezone bile su obilježene brojnim nesretnim okolnostima. Svejedno, osjećam da smo nešto postigli u tom razdoblju. Nismo međutim našli zajednički jezik oko puta kojim bi trebalo krenuti u budućnosti, pa je razlaz bio logični izbor", ustvrdio je Sebastian Hoeness, inače nećak Ullija Hoenessa, legende Bayerna i njemačkog nogometa.

Tiražni Bild objavio je nekoliko potencijalnih kandidata za klupu Hoffenheima u idućoj sezoni. Na toj listi vrlo dobro je pozicioniran bivši hrvatski izbornik i nekadašnji trener Bayerna, Niko Kovač. On je bez angažmana od kraja prošle godine kada je neočekivano dobio otkaz u Monacu.

Otvoreno je međutim pitanje – hoće li Kovač biti zainteresiran za preuzimanje ''bundesligaškog Slaven Belupa'', kluba s kojim će teško napraviti iskorak. Sa sličnom će dvojbom uoči nove sezone biti suočen i Andrej Kramarić – otići ili ostati u klubu koji u bundesligaškoj konkurenciji ''ne može ni gore ni dolje''? Kramarić će uskoro proslaviti 31. rođendan i ovo mu je prigodni timing za novi izazov i ''transfer karijere''. Postoji međutim otežavajući faktor: koncem godine je Svjetsko prvenstvo i odlazak u nepoznato predstavlja (pre)veliki rizik.

Linker
23. travanj 2024 21:01