SEBASTIAN GOLLNOW Dpa Picture-alliance Via Afp
LEGENDA SAVJETUJE HRVATA

‘Niko Kovač želi igrače koji jedu travu, a on je umjetnik, genije. Evo kako može riješiti problem...‘

Legendarni bivši kapetan Bayerna i Njemačke komentirao je potez Nike Kovača koji je podigao prašinu
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2022. 13:54

Bivši izbornik Vatrenih je nakon 1:0 pobjede njegovog Wolfsburga u gostima kod Eintrachta u televizijskoj izjavi rekao da za Maxa Krusea više nema mjesta u njegovoj momčadi. Takav je potez iznenadio Lothasa Matthäusa.

"Tajming je taj koji potiče na pitanja. Ako više ne trebaš Krusea mogao si mu to reći u prijelaznom roku", rekao je Matthäus za Sky90.

Upitan je Matthäus što misli da je pošlo po krivu na relaciji Kovač - Kruse?

"Pretpostavljam da se nešto dogodilo u posljednja dva ili tri dana. Kruse i Kovač nikad nisu bili kompatibilni. Niko Kovač želi igrače koji su 100% u treningu, koji trče i koji ‘jedu travu‘. A Max Kruse je umjetnik, genije na svoj način", objasnio je Matthäus.

image

Lothar Matthäus

SVEN HOPPE Dpa Picture-alliance Via Afp

I tako je Kovač donio odluku da za Krusea, bivšeg njemačkog reprezentativca, više nema mjesta u njegovoj momčadi. A Matthäus smatra da onda trebaju s Kruseom dogovoriti raskid ugovora, jer bi inače mogle ostati negativne posljedice.

"Dnevni kontakt je jedan ometajući faktor. To je nešto što vam nije potrebno kao treneru, kao sportskom direktoru, a nije potrebno niti igračima. Ako Max dobije dobar iznos, otići će", zaključio je bivši kapetan ‘Elfa‘.

Linker
25. travanj 2024 00:37