TOM DUBRAVEC Cropix
SADA JE SVE JASNO

Ništa od Reala i Chelseaja? Gvardiol otkrio gdje planira nastaviti karijeru! ‘Nagovaram i Olma da napravi isto‘

Hrvatski reprezentativac je progovorio o pitanju koje zanima pola Europe
Piše: SNObjavljeno: 09. siječanj 2023. 08:26

Joško Gvardiol se vratio u svoj RB Leipzig nakon odmora koji je zaradio igranjem na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je ostao do kraja i s Hrvatskom osvojio broncu. Suigrači su ga dočekali gromoglasnim pljeskom, a Gvardiol je potom otkrio ono što sve zanima - gdje nastavlja karijeru.

Za mladog hrvatskog braniča ponuda ne nedostaje, a velikani stoje u redu. Spominjana je i ponuda Real Madrida od 120 milijuna eura, no Vatrenom se izgleda ne žuri.

"Planiram ostati ovdje. Vidjeli ste poruku koju je naš sportski direktro Max Eberl prenio javnosti. Moram pričati s njim. Ako u Njemačkoj dosegnem svoj maksimum, onda ćemo vidjeti što dalje", rekao je Gvardiol za klupske stranice pa dodao:

"Pokušavam nagovoriti i Danija Olma da ostane. Drago mu je da sam se vratio jer ima s kim pričati hrvatski", poručio je hit Vatreni.

Leipzig bi ga svakako htio zadržati još barem godinu dana. Od iduće godine će se aktivirati klauzula u ugovoru prema kojoj može otići ako netko ponudi barem 110 milijuna eura što bi bile sjajne vijesti i za zagrebački Dinamo koji bi tako zaradio pravo bogatstvo.

Nijemci su Gvardiola Modrima platili 18.8 milijuna, a Dinamo ima i pravo na 20 posto od zarade od budućeg transfera. Aktivira li netko iduće godine spomenutu klauzulu, zarada Leipziga iznosila bi 91.2 milijuna eura, a Dinamo bi dobio oko 18 milijuna.

Linker
19. travanj 2024 19:26