Julian Nagelsmann

 FEDERICO GAMBARINI Dpa Picture-alliance Via Afp
TRENER BAYERNA

Njemačka bruji o skandalu: ‘Neka ide u četvrtu ligu, pa znao je da će danas biti na svim naslovnicama!‘

‘Neka tamo trenira, tamo nikoga neće biti briga kad eksplodira. Mora se pribrati...‘
Piše: SNObjavljeno: 19. veljača 2023. 08:08

Nogometna Njemačka danas bruji o ‘skandalu trenera Bayerna Juliana Nagelsmanna‘, piše Bild dan nakon bolnog subotnjeg poraza (2:3) njemačkog prvaka kod Borussije Mönchengladbach.

Utakmicu je usmjerio crveni karton kojeg je Dayot Upamecano zaradio već u devetoj minuti. Stoper bavarske momčadi s leđa je srušio Alassanea Pleu, koji je jurišao prema Bayernovom šesnaestercu, a sudac Tobias Welsz ga je zbog toga uputio prema svlačionicu.

Odluka je to s kojom se trener Bayerna nije pomirio do kraja utakmice, dapače, nakon zadnjeg sučevog zvižduka napravio je show koji je glavna tema u njemačkom nogometu.

image
INA FASSBENDER Afp

Nagelsmann je po završetku utakmice na Borussia Park stadionu trčao kroz mix zonu i pred brojnim novinarima vikao sucima "To je šala? Ti mene zajebavaš ili što?", a potom udario šakom o svlačionicu u kojoj su se nalazili suci. Onda je ušao u svlačionicu i pokušao Welsza i njegove pomoćnike uvjeriti da priznaju svoju pogrešku, Nakon što nije uspio, Nagelsmann je izašao i, prema navodima njemačkih novinara, suce nazvao "beskičmenjacima" i "mekušcima".

Komentator Sky sportsa i nekadašnji njemački slavni nogometaš Didi Hamann (49) žestoko je zbog toga kritizirao 35-godišnjeg trenera Bayerna.

"Razumijem da stvari izmaknu kontroli kad si vruć, u tom jednom trenutku,. Međutim, on je znao što će se dogoditi, da će danas biti na svim naslovnicama! I da će se njegove riječi vagati trostruko. Pa on je trener Bayern Münchena! Ako ne želi da mu se mjeri svaka riječ, neka ode u treću ligu, u četvrtu ligu, neka tamo trenira, tamo nikoga neće biti briga kad eksplodira. On mora biti svjestan svoje odgovornosti. Već je dao na znanje kad se malo smirio da mu je žao, ali mora se pribrati i bolje iskontrolirati", rekao je Hamann.

Nagelsman je nekoliko sati nakon utakmice shvatio što je napravio i na Instagramu napisao:

"Nažalost, očito sam pretjerao sam".

Linker
27. travanj 2024 14:43