Jörg Schüler/Bongarts/Getty Images
TAKVI SU RIJETKI

NJEMAČKI GIGANT POKUŠAVAO GA JE DOVESTI GODINAMA, NUDILI SU MILIJUNE, A SADA JE OBJASNIO ZAŠTO NIKADA NIJE DOŠAO 'Za mene postoji samo jedan klub'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2020. 23:13

Rijetki su u novo, nazovimo ga modernim vremenom, nogometaši koji kroz cijelu karijeru ostanu u jednom klubu. Rijetki su i oni koji promjene jednu, dvije sredine i negdje se zadrže više sezona u nizu. Ali, jedan od takvih je Marco Reus. Trideset mu je godina, a već osam, dakle od 2012. godine nalazi se na žuto-crnoj adresi. Njegov je dom na Signal Iduna Parku, a dres dortmundske Borussije ne bi mijenjao ni za onaj - Bayernov.

U žuto-crnoj uniformi službeno je od siječnja 2012., ali debi je upisao tek na ljeto te godine, nakon Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. I prijašnji poslodavac zvao mu se Borussia, ali bila je to ona iz Monchengladbacha. Baš nikada nije htio potpisati za Bayern, rekao je to za Bild.

- Jako poštujem Bayern i sve ono što taj klub već desetljećima postiže, ali oduvijek sam želio igrati isključivo za Borussiju. To je klub kojem me je srce vodilo. Kad sam branio boje Gladbacha, za mene je bilo jasno da ću prijeći jedino u Dortmund ili ću u neku drugu zemlju. To sam rekao i svom agentu i prema tome smo dalje poduzimali korake - rekao je njemački ofanzivac.

Dosta često može se čuti kako novinari povlače paralelu između statusa Reusa u Dortmundu i Thomasa Mullera u Bayernu.

- Vjerujem da je i za navijače bitno da ima likova poput Thomasa i mene. Oni primjećuju da se mi identificiramo s njihovim klubom kao što to oni čine - rekao je Reus.

Linker
06. svibanj 2024 23:23